27 червня 2021 р. 18:53

Інспекторів Одеського СІЗО судитимуть за торгівлю наркотиками на роботі

Інспекторів Одеського СІЗО судитимуть за торгівлю наркотиками на роботі

Співробітники Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох інспекторів відділу режиму і охорони ДУ «Одеський слідчий ізолятор», підозрюваних у незаконному збуті наркотиків (ч. 2 ст. 307, ч. 2 ст.15, ч.ч. 2, 3 ст. 307 КК України). Про це повідомила пресслужба прокуратури.

Слідство встановило, що зазначені посадові особи налагодили спосіб незаконного заробітку шляхом збуту наркотичних засобів та психотропних речовин особам, які утримуються на території ізолятору. Працівників установи затримали на контрольно-пропускному пункті установи при спробі пронесення на територію СІЗО канабісу та тенамфетаміну (МДА). Інспектори планували продати ці наркотичні засоби ув’язненим.

Наразі затримані особи вже звільнені із займаних посад. Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі ТУ ДБР у Миколаєві за оперативного супроводу співробітників УСР в Одеській області ДСР НП України.

Нагадаємо, прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керівника державного підприємства, підпорядкованого Національній академії аграрних наук України. Його підозрюють у розтраті майна на понад півмільйона гривень. Відповідна інформація була розміщена на офіційному сайті обласної прокуратури. 

Також облпрокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно власника частини приміщень будинку Руссова та трьох керівників підприємств-підрядників, підозрюваних в умисному знищенні, руйнуванні та пошкодженні об'єктів культурної спадщини чи їх частин.

У грудні 2020 року прокуратура повідомила про підозру власнику частини приміщень будинку Руссова та керівнику підприємства-підрядника в умисному знищенні, руйнуванні та пошкодженні об'єктів культурної спадщини чи їх частин.

Працівника Ізмаїльського СІЗО підозрюють в збуванні наркотиків ув'язненим. 

Співробітники відділу запобігання та протидії контрабанді наркотиків та зброї Одеської митниці разом з представниками УСБУ в Одеській області, прикордонниками та спецпідрозділом Д.О.З.О.Р. під процесуальним керівництвом Одеської прокуратури виявили 54 кг кокаїну в контейнері з бананами.

Поділитися