15 лютого 2021 р. 08:46

Ще одного підозрюваного у справі про вбивство Аміни Окуєвої відпустили під домашній арешт

Ще одного підозрюваного у справі про вбивство Аміни Окуєвої відпустили під домашній арешт

Апеляційний суд змінив запобіжний захід з тримання під вартою на домашній арешт Ігорю Редькіну — підозрюваному у вбивстві доброволиці Аміни Окуєвої.

Ігор Редькін — уродженець міста Каспійськ Республіки Дагестан. Тривалий час проживав в Україні, мав бізнес в ІТ-компанії, повідомляє "Громадське".

За даними слідства, Редькін входив до злочинної групи, яка займалася замовними вбивствами. Куратором цієї групи правоохоронці вважають бізнесмена Сергія Константінова, якого наразі оголошено у розшук. Правоохоронці також встановили, що Редькін незаконно отримав українське громадянство.

У вересні 2019 року поліція затримала Редькіна та ще шістьох членів групи за підозрою у двох вбивствах: у вересні 2016 року в селищі Крушинка Васильківського району Київщини вбили директора компанії «Caparol Україна» Павла Зможного, у 2019 році — керівника відділу реклами КП «Київський метрополітен» Павла Миленького. Однак згодом Шевченківський суд Києва змінив запобіжний захід фігурантам на домашній арешт та особисте зобов'язання.

12 січня 2020 року правоохоронці затримали Ігоря Редькіна за підозрою у вбивстві Аміни Окуєвої. Одним з ключових доказів ймовірної причетності Редькіна до вбивства Окуєвої слідство називає збіг ДНК на зброї, що була залишена неподалік місця злочину, а саме на ствольній коробці автомату. На зброї були знайдені й інші сліди, чиї саме — слідство встановлює.  

Нагадаємо, у січні цього року суд відпустив з-під варти підозрюваних у причетності до кількох гучних замовних вбивств, зокрема, ветеранки війни на Донбасі, одеситки Аміни Окуєвої.

1 червня 2017 року на Аміну Окуєву і її чоловіка Адама Осмаєва було скоєно замах. 30 жовтня машину, в якій їхали чоловік і жінка, розстріляли, і Аміна Окуева загинула.

Поділитися