02 квітня 2021 р. 14:24

СБУ затримала в Одесі антиукраїнських агітаторів

СБУ затримала в Одесі антиукраїнських агітаторів

Кіберфахівці Служби безпеки України викрили міжрегіональну мережу інтернет-агітаторів на проведенні інформаційних операцій проти України за завдання іноземної сторони.

Як повідомили у пресслужбі СБУ, встановлено, що зловмисники у мережі Інтернет закликали до повалення конституційного ладу та порушення територіальної цілісності держави.

Під час обшуків у ході проведення слідчих дій за місцем їх проживання у Чернігівській, Сумській областях, Запоріжжі та Одесі, правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та мобільні пристрої із доказами протиправної діяльності в інтересах іноземної сторони на шкоду державній безпеці України.

Зокрема в Одеській області викрито адміністратора груп у соціальних мережах, який закликав до порушення громадського порядку, повалення конституційного ладу та зміни меж державного кордону.

Нагадаємо, Суворовський районний суд визнав одесита винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та засудив до позбавлення волі на строк 3 роки без конфіскації майна, проте замінив йому реальний термін на випробувальний.

У вересні 2020 року антиукраїнську діяльність двох сепаратистських інтернет-агітаторів блокували кіберфахівці Служби безпеки України у Полтаві та Одесі. 

В червні того ж року обласна прокуратура повідомила про підозру 30-річному мешканцю Овідіопольського району у скоєнні злочину проти основ національної безпеки держави. 

У травні Служба безпеки України розпочала кримінальні провадження стосовно 16 агітаторів, що діяли за завданням російської сторони. 

У квітні Служба безпеки України заявила, що попередила спробу представників проросійського руху «Куликове поле» організувати 2 травня в Одесі низку провокаційних акцій у роковини трагічних подій 2014 року.

Поділитися