13 серпня 2021 р. 10:57

СБУ затримала бойовиків «Л/ДНР» в Одеській та Харківській областях

СБУ затримала бойовиків «Л/ДНР» в Одеській та Харківській областях

Контррозвідники СБУ під час спецоперації в Одеській та Харківській областях затримали двох колишніх учасників незаконних збройних формувань, причетних до обстрілів позицій сил АТО.

Про це повідомили у пресцентрі Служби безпеки.

У лавах бойовиків вони перебували протягом 2014 ‒ 2016 років. За даними слідства, в цей період зловмисники брали активну участь у бойових діях проти українських військових у районах Донецька, Дебальцевого, Широкиного і Докучаєвська.

Наразі слідчі органів безпеки повідомили затриманим про підозру за   ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України.

Заходи із викриття зловмисників проводили за процесуального керівництва Одеської і Харківської обласних прокуратур.

Нагадаємо, за матеріалами контррозвідки СБУ суд позбавив волі колишнього військового Збройних Сил України. За допомогу країні-агресору та так званої «ДНР» зрадник проведе 6 років за гратами. 

Також Служба безпеки України заблокувала контрабандний канал транзитного переправлення оптових партій наркотиків з однієї з країн Латинської Америки до Євросоюзу. За повідомленням пресцентру СБУ, під час спецоперації в Одесі затримали трьох співорганізаторів наркобізнесу та вилучили майже 60 кілограмів кокаїну на 10 мільйонів доларів за цінами чорного ринку. Затримані особи, згідно з даними Інтерполу, причетні до діяльності однієї з найпотужніших у світі злочинних організацій «Ндрангета».

Поділитися