26 вересня 2021 р. 11:55

СБУ внесла Одеську область до переліку найбільш цікавих для іноземних спецслужб регіонів

СБУ внесла Одеську область до переліку найбільш цікавих для іноземних спецслужб регіонів

Служба безпеки України у партнерстві з Центром стратегічних комунікацій «СтратКом Україна» починає інформаційну кампанію «Маєш інформацію про небезпеку – телефонуй до СБУ». Про це повідомив офіційний сайт відомства. 

Головна мета кампанії – боротьба з сепаратизмом, вербуванням громадян України з боку іноземних спецслужб, а також протидія поширенню фейків, дезінформації та пропаганди країни-агресора.

Кампанія триватиме три місяці і буде проходити у тих областях України, які, окрім зони проведення ООС, становлять підвищений інтерес для іноземних спецслужб. Це Сумська, Чернігівська, Харківська, Дніпропетровська, Одеська, Миколаївська, Запорізька та Херсонська області.

«Для більш ефективного протистояння сепаратистському руху і терористичній діяльності, а також забезпечення територіальної цілісності та недоторканності України потрібна підтримка з боку небайдужого населення регіонів, які опинились під загрозою зовнішнього втручання. Саме з цією метою СБУ спільно з Центром стратегічних комунікацій «СтратКом Україна» запускає регіональну кампанію з інформування населення про гарячі лінії для прийому повідомлень про виявлені загрози», – зазначила Оксана Горбач, директор Центру стратегічних комунікацій «СтратКом Україна».

Проєкт фінансується урядом США у межах співробітництва зі Службою безпеки України. 



Телефон «гарячої лінії», на яку можна звертатися у випадках, коли є дані про можливу загрозу нацбезпеці України, - 0-800-501-482.

Інформація, отримана через телефон довіри СБУ, є конфіденційною і буде ретельно перевірена, запевнили у спецслужбі.

Нагадаємо, з 13 по 19 вересня було зафіксовано 132 випадки розміщення дописів у соцмережах одеських користувачів інтернета, що містили посилання на російські інформаційні ресурси або ті, що мають російських власників, що складає 42% від загальної кількості пропагандистських постів.

Слідчі Служби безпеки України відкрили кримінальне провадження за фактом незаконних виборів у Держдуму Російської Федерації, які днями відбулися на території тимчасово окупованого Криму.

Раніше СБУ знешкодила ботоферму та інтернет-агітаторів, які хотіли дестабілізувати ситуацію в Одесі під час травневих свят. Про це повідомила пресслужба Управління СБУ в Одеській області.

Поділитися