30 червня 2021 р. 19:54

СБУ вилучила понад пів центнера кокаїну на 10 мільйонів доларів США

СБУ вилучила понад пів центнера кокаїну на 10 мільйонів доларів США

Служба безпеки України затримала контрабандну партію кокаїну з однієї з країн Південної Америки, орієнтовна вартість вилучених наркотичних речовин на чорному ринку становить майже 10 мільйонів доларів США.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ. 

За даними служби, співробітники отримали оперативну інформацію, що наркоділки планують ввезти кокаїн на кораблі, який прибув до Морського торговельного порту «Південний». Наркотик був прихований у вентиляційних люках вантажного контейнера з бананами. Під час поглибленого митного огляду контейнера правоохоронці виявили 46 брикетів із кокаїном. Загальна вага наркотику (брутто) – майже 57 килограмів.

Слідчі органів безпеки розпочали кримінальне провадження про контрабанду наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів.

Наразі тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до організації та участі у контрабанді наркотиків.

Нагадаємо, співробітники відділу запобігання та протидії контрабанді наркотиків та зброї Одеської митниці разом з представниками УСБУ в Одеській області, прикордонниками та спецпідрозділом Д.О.З.О.Р. під процесуальним керівництвом Одеської прокуратури виявили у грудні минулого року 54 кг кокаїну в контейнері з бананами.

Співробітники Служби безпеки України затримали в Морському торговельному порту «Південний» контрабандну партію кокаїну з Південної Америки, вартість якої становить майже 4 мільйони доларів США за тіньовими розцінками.

Нагадаємо, в жовтні Служба безпеки України вилучила в порту «Південний» велику партію кокаїну з Південної Америки вартістю майже 10 мільйонів доларів США за тіньовими розцінками. 

Раніше за процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури повідомлено про підозру чотирьом громадянам Ізраїлю у контрабанді наркотичних засобів.

Ще раніше Служба безпеки України блокувала в Одесі транзит через країну 750 кілограмів психотропної речовини «каптагон», відомого як «бойовий наркотик Ісламської держави». 

У вересні прокурори спільно зі слідчими УСБУ в Одеській області за силової підтримки оперативних співробітників Південного регіонального управління Державної прикордонної України знайшли 100 брикетів кокаїну, схованих серед бананів.

У серпні в міжнародному аеропорту «Одеса» прикордонники здійснювали оформлення авіарейсу з Берліну. Однак, через декілька хвилин прикордонний пес Панч спільно зі службовою собакою митниці зреагували на багаж одного з подорожуючих. Виявилось, що громадянин Болгарії віз серед особистих речей наркотики.

Поділитися