09 лютого 2021 р. 15:33

СБУ підозрює посадовців міськради в сприянні незаконному відчуженню земель

СБУ підозрює посадовців міськради в сприянні незаконному відчуженню земель

Кіберфахівці Служби безпеки України спільно з Головним слідчим управлінням Нацполіції викрили в Одесі посадовців кількох державних установ і міськради.

Як зазначили в пресслужбі СБУ, посадовці незаконно переоформили право власності на земельну ділянку Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації.

За даними спецслужби, у такий спосіб афілійовані з фігурантами комерційні структури незаконно отримували й інші великі «шматки» одеської землі.

Організували оборудку посадовці Одеської міськради, обласної прокуратури, регіональних підрозділів Державної архітектурно-будівельної інспекції та Держгеокадастру і приватні забудовники.

Кіберфахівці СБУ задокументували, що фігуранти підробили офіційні документи і змінили власність земель площею майже 4 гектари. Перевіряється інформація, що зловмисники діяли через незаконне втручання у роботу телекомунікаційних мереж та автоматизованих систем державних контролюючих органів.

Наразі на незаконно відчужених землях здійснюється забудова багатоквартирними будинками – з численними порушеннями законодавства. Однак судом накладено арешт на ділянку, а також на будівлі, недобудови, інші складські приміщення з позбавленням права користування, розпорядження майном та забороною проведення будівельних робіт.

Правоохоронці провели понад 20 обшуків. У їх ході вилучено проєктну документацію на будівництво житлового комплексу, чорнові записи, бланки з відтисками печаток будівельних компаній та інші матеріали, які підтверджують незаконне виведення земельної ділянки з державної власності для комерційної забудови.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила одну з одеських будівельних компаній на масштабному ухиленні від сплати податків.

Між тим, Одеський міський голова Геннадій Труханов доручив своїм підлеглим повідомити мешканцям житлового комплексу «Острови», що муніципалітет вирішуватиме проблеми, якщо це буде в його компетенції, а мітинги чи перекриття вулиць не матимуть результату.

Контррозвідники Служби безпеки України викрили та припинили діяльність агентурної мережі Федеральної служби безпеки Російської Федерації, яка діяла на території Київської, Одеської, Миколаївської, Житомирської та Чернігівської областей. 

А також, що Верховна рада України ухвалила за основу нову редакцію закону про Службу безпеки України, за що проголосували 285 народних депутатів.

Реформа Служби безпеки спрямована на остаточне перетворення її з правоохоронного на контррозвідувальний орган.

Окрім того, кіберфахівці Служби безпеки України викрили масштабну агентурну мережу, яка займалася розвідувально-підривною діяльністю на замовлення спецслужб Російської Федерації.

Поділитися