25 травня 2021 р. 19:56

Розглядати докази у справі про побиття журналістів у 2014 році будуть ще два засідання

Розглядати докази у справі про побиття журналістів у 2014 році будуть ще два засідання

Приморський районний суд Одеси мав 25 травня провести засідання у справі про побиття активістів та журналістів, яке відбулося під будівлею обласної державної адміністрації 19 лютого 2014 року.

В черговий раз на засідання не прийшли свідки, повідомляє Odessa.online.

За словами прокурора, зі свідками немає зв'язку. Суддя Сергій Кічмаренко заявив, що довше затягувати процес неможливо, тому надав два засідання, в ході яких можуть бути досліджені залишилися докази прокуратури. Якщо свідки знову не з'являться, то суд приступить до допиту обвинуваченого Орлова, дебатів і винесення вироку.

Наступне засідання призначене на 28 травня.

Колишнього першого заступника голови Одеської обласної державної адміністрації Олександра Орлова, який в лютому 2014 був заступником губернатора Миколи Скорика, звинувачують в організації масових заворушень і незаконне перешкоджання проведенню мітингу, скоєного за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 294, ч. 2 ст. 28, ст. 340 КК України).

Нагадаємо, 18 та 9 березня Приморський райсуд продовжив розгляд справи про побиття активістів, журналістів і простих одеситів, яке відбулося під будівлею облдержадміністрації 19 лютого 2014 року та допитав Сергія Калинчука, який сім років тому займав посаду заступника голови Одеської обласної державної адміністрації. 

1 березня чергове судове засідання у справі про побиття активістів і журналістів 19 лютого 2014 року відбулося в Приморському суді Одеси. 

Тоді свідок Ольга Кошеверова розповіла, що учасники мітингу спробували знайти захист від нападників "тітушок" в будівлі облдержадміністрації, але двері були зачинені і щільно забарикадовані.

Раніше судді Приморського районного суду Одеси відклали розгляд справи про побиття активістів та журналістів під будівлею Одеської обласної адміністрації 19 лютого 2014 року. 

Наразі суддям треба допитати 10 свідків, проте вони не з'являються на засідання. Наприклад, якщо в листопаді 2020 року засідання перенесли через коронавірус, то в липні того ж року – теж через відсутність свідків

Зазначимо, що основним обвинуваченим в цій справі є колишній депутат Одеської міської ради Олександр Орлов, який у лютому 2014 року обіймав посаду заступника голови Одеської обласної адміністрації. Головою ОДА тоді був Микола Скорик – зараз народний депутат від "Опозиційної платформи - За життя". 

Олександра Орлова обвинувачують в організації масових заворушень і незаконному перешкоджанню проведення мітингу, скоєного за попередньою змовою групою осіб. 

19 лютого 2014 року на учасників мирної акції «Досить стріляти!», що проходила в облдержадміністрації, напали близько 200 «тітушек» в мотоциклетних шоломах, з битами, палицями і металевими прутами в руках. Постраждали активісти місцевого євромайдану та кілька співробітників ЗМІ.

Поділитися