13 лютого 2021 р. 16:59

В російський список санкцій потрапила компанія, підозрювана у незаконній відправці моряків в Крим

В російський список санкцій потрапила компанія, підозрювана у незаконній відправці моряків в Крим

11 лютого Уряд Російської Федерації розширив список санкцій щодо українських компаній, серед яких - група «Трансшип», буксири якої нещодавно затримали оперативники СБУ через незаконне переправлення моряків з Одеси в Крим.

Про це повідомляє «Думська» з посиланням на головний інтернет-портал правової інформації РФ.

У постанові "Про застосування спеціальних економічних заходів у зв'язку з недружніми діями України щодо громадян і юридичних осіб Російської Федерації" вже було 75 українських компаній ще з 2018 року. Тепер їх кількість зросла до 84.

Цим документом передбачено блокування (заморожування) безготівкових грошових коштів, бездокументарних цінних паперів і майна на території Російської Федерації і заборона на перерахування коштів (виведення капіталу) за межі території Російської Федерації.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила та блокувала схему незаконного переправлення моряків через державний кордон на тимчасово анексовану територію АР Крим.

Фото: Facebook/Управління Служби безпеки України в Одеській області

Оперативники та слідчі спецслужби встановили, що організувало оборудку керівництво однієї з міжнародних груп морських компаній. Вони тривалий час наймали на свої судна українських моряків. Потім буксири компанії незаконно вирушали до тимчасово окупованого Криму і після виконання робіт поверталися в українські порти. У такий спосіб моряки порушували порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 332, ч. 2 ст. 332-1 Кримінального кодексу України, правоохоронці провели дванадцять обшуків у приміщеннях та суднах групи компаній.

Нагадаємо, контррозвідники Служби безпеки України затримали на Одещині громадянина України, який проходив службу у створеному і контрольованому російськими спецслужбами так званому «Міністерству державної безпеки ЛНР».

В грудні кіберфахівці Служби безпеки України блокували в Одесі діяльність мережі нелегальних call-центрів, які обслуговували російський бізнес, що фінансував терористичні організації «Л/ДНР».

Поділитися