15 квітня 2021 р. 17:26

Ренійський термінал, що використовували у «схемах Курченко», передали державі

Ренійський термінал, що використовували у «схемах Курченко», передали державі

Майновий комплекс по наливу, схову та зливу зрідженого вуглеводородного газу у Ренійському морському торговельному порту, вартість якого орієнтовно становить близько 100 млн гривень, передали у власність Міністерства енергетики України.

Як повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури, це сталося 13 квітня.

Раніше Київський районний суд м. Одеси засудив колишнього керівника та трьох співробітників газового терміналу в порту Рені та застосував спеціальну конфіскацію на користь держави цього майнового комплексу. 

Підприємство було придбано у 2012 році членами злочинної організації та використовувалося для маскування злочинів щодо ухилення від сплати податків під виглядом фіктивного вивезення нафтопродуктів.

Встановлено, що засуджені діяли у складі злочинної організації під керівництвом українського бізнесмена-втікача та своїми діями сприяли умисному ухиленню підконтрольних йому підприємств від сплати податків, організовували складання завідомо неправдивих офіційних документів щодо фіктивного вивезення нафтопродуктів за межі митної території України.

Наразі Одеською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кількох кримінальних провадженнях стосовно інших членів даної злочинної організації.

Нагадаємо, Київський райсуд Одеси обрав запобіжний захід підозрюваної в махінаціях з нафтопродуктами, які більше відомі як «схеми Курченко».

У травні 2018 року колишнього генерального директора ВАТ «Одеський нафтопереробний завод» оголосили в міжнародний розшук Interpol.

У лютому того ж року Київський районний суд Одеси застосував спеціальну конфіскацію на користь держави майнового комплексу терміналу «Лагуна-Рені».

Поділитися