26 квітня 2021 р. 18:16

Ренійська громада отримає «шерифів»

Ренійська громада отримає «шерифів»

Після того, як в розділі «Різне» пленарного засідання восьмої сесії Ренійського міської ради VIII скликання всі поточні проблеми були обговорені, всі запитання задані й усі відповіді дано, міський голова Ігор Плєхов проінформував депутатів про те, що Ренійська громада підписала меморандум з керівництвом Національної поліції в Одеській області і, таким чином, приєдналася до проєкту «Поліцейський офіцер громади».

Міський голова коротко розповів, які зобов'язання взяли на себе договірні сторони і що це дасть Ренійської громаді. Передбачається, що в рамках проєкту в громаді працюватимуть шість офіцерів поліції: четверо у місті Рені та селах Лиманське і Долинське, ще двоє у селах Котловина, Плавні, Новосільське, Орлівка й Нагірне. Громада повинна буде надати поліцейським приміщення з меблями та оргтехнікою і купити один автомобіль. За словами Ігоря Плєхова, для даних цілей планується використовувати будівлю, в якій раніше розміщувалася редакція газети «Ренійський вісник». Щоправда, у будинку потрібно зробити капітальний ремонт. А держава надасть ще дві-три автівки. Теоретично  офіцери працюватимуть у режимі подвійного підпорядкування: з одного боку, керівництву Ренійського відділення поліції, з іншого боку, Ренійській міськраді та її виконкому. Фактично співробітники поліції виконуватимуть ті ж обов'язки, які до цього виконували дільничні інспектори.

З публікацій по цій темі, розміщених в інтернеті, на додаток до сказаного Ігорем Плєховим вдалося дізнатися, що зарплату офіцерам громади платитиме держава, до машин, згаданих мером, держава додасть сейфи, обладнання та інструменти, наприклад, рулетки, лінійки й трикутники. У деяких публікаціях мова йде навіть про помпові рушниці і бензопили.

Ігор Плєхов повідомив, що він вже зустрічався з цього приводу і з начальником райвідділу поліції, і з окружним прокурором. Якщо депутати хочуть, то згадані керівники правоохоронних органів будуть запрошені на сесію і дадуть відповіді на запитання. Що стосується керівника Ренійського відділення поліції Миколи Піщанського, то його міський голова охарактеризував як людину з величезним досвідом. Він тісно співпрацює з виконкомом міськради та особисто з міським головою. Аж до того, що вони практикують спільні нічні поїздки по селах громади, під час яких перевіряють багато питань, навіть роботу сторожів.

Нагадаємо, під час обміну думками та оголошеннями в розділі «Різне» порядку денного восьмої чергової сесії Ренійської міської ради VIII скликання 16 квітня 2021 року депутатом Олександром Гродецьким було порушене питання про «зони відпочинку» Ренійської громади. 

Поділитися