21 липня 2021 р. 13:12

П'ятеро родичів заробляли на наркотиках до пів мільйона на місяць

П'ятеро родичів заробляли на наркотиках до пів мільйона на місяць

В Одесі й Кривому Розі співробітники Національної поліції разом з митниками здійснили обшуки в квартирах членів злочинної групи, де знайшли заборонені речовини, мобільні телефони та комп’ютерну техніку. Про це повідомив офіційний сайт ГУНП  в Одеській області. 

Протягом кількох місяців співробітники Управління боротьби з наркозлочинністю в Одеській області ДБН НП України  документували незаконний збут правопорушниками метадону та димедролу на території Одеси, Миколаєва й Кривого Рогу. В ході проведення слідчо-розшукових заходів була встановлена причетність до незаконного бізнесу родичів - двох чоловіків та трьох жінок віком від 27-ми до 46-ти років. Завдяки продажу забороненого «товару» шляхом закладок зловмисники щомісяця мали близько п’ятисот тисяч гривень. 

Також за адресами, де відбувалися санкціоновані заходи, правоохоронці виявили ще вісьмох громадян, статус яких буде визначено після проведення слідчих дій.

Наразі двом правопорушникам повідомлено про підозру за статтями 321 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) та 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Ще трьом затриманим підозри будуть оголошені найближчим часом. Згідно з чинним законодавством, зловмисникам загрожує покарання від трьох до десяти років позбавлення волі. 

Нагадаємо, інспекторів Одеського СІЗО судитимуть за торгівлю наркотиками на роботі.

У мешканця Болградського району, що на Одещині, виявили 500 грамів наркотичної речовини. Про це повідомили у пресцентрі Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України. Приховану «траву» допоміг знайти службовий собака, натренований на пошук наркотичних засобів. Виявлену речовину співробітники поліції надіслали на експертизу.

Одеську поліцейську підозрюють в торгівлі наркотиками-речовими доказами.

Служба безпеки України блокувала в Одесі транзит через нашу країну 750 кілограмів психотропної речовини каптагон, відомого як «бойовий наркотик Ісламської держави». На чорному ринку вилучений товар оцінюється у понад 30 мільйонів доларів США.

В серпні 2020 року в міжнародному аеропорту «Одеса» прикордонники здійснювали оформлення авіарейсу з Берліну. Однак, через декілька хвилин прикордонний пес Панч спільно зі службовою собакою митниці зреагували на багаж одного з подорожуючих. Виявилось що громадянин Болгарії віз серед особистих речей наркотики. 

В лютому 2020 року правоохоронці затримали співробітника Одеського слідчого ізолятора, під час обшуку у якого вилучили канабіс, метадон та амфетамін.

Нагадаємо також, що в одеському порту «Південний» правоохоронці затримали на судні близько 200 кілограмів кокаїну.

Поділитися