12 серпня 2021 р. 17:51

Прикордонника-хабарника оштрафували на понад 42 тисячі гривень

Прикордонника-хабарника оштрафували на понад 42 тисячі гривень

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області визнав винним інспектора прикордонної служби «Крутоярівка» відділу прикордонної служби «Старакозаче» Білгород-Дністровського прикордонного загону в одержанні неправомірної вигоди. 

Як зазначається у вироку суду, у квітні 2021 року біля пункту пропуску «Удобне-Маяки» прикордонник вимагав в громадянина неправомірну вигоду для себе у сумі 1 тисяча доларів США. Охоронець кордону розрахував так: 50 доларів США за переміщення однієї коробки товару з Республіки Молдова до України поза межами пункту пропуску - без здійснення прикордонного та митного контролю.

Прикордонник пішов на угоду зі слідством, визнавши свою провину, та був засуджений до покарання у виді штрафу в розмірі дві тисячі п`ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 42,5 тис. грн. Також його позбавили права обіймати посади в органах Державної прикордонної служби України строком на 3 роки.

Нагадаємо, за матеріалами контррозвідки СБУ суд позбавив волі колишнього військового Збройних Сил України. За допомогу країні-агресору та так званої «ДНР» зрадник проведе 6 років за гратами. 

Біляївський районний суд Одеської області засудив до штрафу в розмірі 17 тисяч гривень колишнього державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища регіональної екоінспекції Сергія Карловця, якого звинувачували у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду визнала винним колишнього голову Захарівської районної державної адміністрації в Одеській області Дмитра Франчука у видачі собі надбавки. 

Овідіопольський районний суд Одеської області затвердив угоду про визнання винуватості у справі колишнього слідчого прокуратури Ширяївського району Одеської області. 

Київський районний суд Одеси визнав голову дільничної комісії винним підкупі виборців та засудив на п'ять років позбавлення волі, заборонивши займати посади та займатися діяльністю, пов`язаною з роботою виборчих комісій, комісій референдуму, утворених у порядку, передбаченому виборчим законодавством України на такі ж п'ять років.     

Поділитися