29 січня 2021 р. 19:21

Посадовця районної адміністрації в Одесі затримали за підозрою у хабарництві

Посадовця районної адміністрації в Одесі затримали за підозрою у хабарництві

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області Національної поліції та прокуратура повідомили, що викрили «схему» протиправного вимагання коштів з місцевих підприємців. 

Процесуальне керівництво в цій справі здійснювала Одеська місцева прокуратури № 2, тобто колишня прокуратура Маліновського району Одеси. 

Начальник одного з відділів районної адміністрації вимагав 1 тисячу доларів США неправомірної вигоди. За це пообіцяв посприяти у наданні дозволу на розміщення МАФа.

У четвер, 28 січня, поліцейські затримали фігуранта в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України одразу після одержання хабаря.

За скоєне йому може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. 

Нагадаємо, прокурори Ізмаїльської місцевої прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно генерального директора одного з приватних підприємств, підозрюваного у службовому підробленні та привласненні бюджетних коштів в особливо великому розмірі, та інженера технічного нагляду одного з комунальних підприємств Кілійської міської ради, підозрюваного у службовому підробленні та сприянні в привласненні бюджетних коштів. 

Болградський районний суд вирішив не відсторонювати від займаної посади голову Теплицької територіальної громади Болградського району Івана Леонтьєва.

Раніше Болградський районний суд обрав запобіжним заходом для голови Теплицької територіальної громади Болградського району Івана Леонтьєва домашній арешт.

20 січня прокурори Білгород-Дністровської місцевої прокуратури та слідчі Болградського відділу поліції повідомили, що затримали одразу після одержання хабаря голову однієї із селищних рад на Одещині.

 

Поділитися