08 листопада 2021 р. 18:17

Посадовців Одеської міської ради підозрюють у хабарництві

Посадовців Одеської міської ради підозрюють у хабарництві

Служба безпеки України підозрює посадовців структурного підрозділу Одеської міськради у корупційних зловживаннях, а точніше у  вимаганні хабарів за видачу дозволів на розміщення тимчасових споруд.

Як повідомили у пресслужбі Управління СБУ в Одеській області, за попередньою версією слідства, посадовці одного з комунальних підприємств міськради «обклали даниною» одеситів за безперешкодне розміщення тимчасових споруд на території міста. Сума залежала від об’єкта.

Зокрема, правоохоронці задокументували вимагання зловмисниками 1 тисячі доларів США неправомірної вигоди від місцевого мешканця за надання дозвільних документів на встановлення МАФу.

Правоохоронці затримали на «гарячому» двох комунальників після отримання всієї суми хабаря.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення правопорушникам про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України та обрання їм запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до корупційної схеми.

Нагадаємо, Приморський суд Одеси визнав невинуватою в отриманні неправомірної вигоди у зв`язку з недоведеністю вчинення нею кримінального правопорушення колишню деканку факультету Інноваційних технологій харчування, ресторанно-готельного і туристичного бізнесу Одеської національної академії харчових технологій.

Співробітники прокуратури Одеської області спільно з поліцейськими затримали деканку у липні 2016 року за підозрою у вимаганні 10 тисяч гривень від громадянки за допуск її доньки до екзаменаційної сесії та складання іспитів.

Зазначимо, раніше Біляївський районний суд не знайшов складу кримінального правопорушення у діях обвинуваченого у зловживанні впливом колишнього очільника Одеського міського управління Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Одеській області Олега Макухи.

Арцизький районний суд Одеської області визнав невинуватою в отримані хабаря колишню сільську голову Кривої Балки та виправдав її у зв`язку з недоведеністю вчинення нею кримінального правопорушення.

Раніше Фрунзівський районний суд Одеської області визнав невинуватою в одержанні неправомірної вигоди колишнього Захарівського селищного голову Тетяну Пустову

Комінтернівський райсуд Одеської області затвердив угоду про визнання винуватості у справі про зловживання впливом колишнім працівником правоохоронного органу. Протягом року він отримав 259 тисяч 317 гривень.

Поділитися