09 листопада 2021 р. 16:11

Посадовців держпідприємства на Одещині підозрюють у мільйонних махінаціях

Посадовців держпідприємства на Одещині підозрюють у мільйонних махінаціях

Служба безпеки України підозрює в здійсненні оборудок посадовців одеської філії державного підприємства, що входить до сфери управління Міністерства інфраструктури України.

Як повідомили у пресслужбі СБУ, будівельно-технічна експертиза засвідчила, що внаслідок протиправних дій державі було завдано збитки на понад 10 мільйонів гривень.

За даними слідства, посадовці державного підприємства з обслуговування автотранспортних засобів, зловживаючи службовим становищем, неправомірно передали місцевим підприємцям понад одну тисячу квадратних метрів офісних та складських приміщень.

Фактично підприємці два роки використовували ці площі для ведення «бізнесу», але оплата за орендну йшла не в дохід держави, а напряму посадовцям цього держпідприємства.

Наразі колишньому виконуючому обов’язки директора філії повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Триває слідство у кримінальному провадженні за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна чи заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 364 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України для встановлення всіх причетних до протиправної діяльності осіб.

Нагадаємо, Служба безпеки України підозрює посадовців структурного підрозділу Одеської міськради у корупційних зловживаннях, а точніше у  вимаганні хабарів за видачу дозволів на розміщення тимчасових споруд.

Приморський суд Одеси визнав невинуватою в отриманні неправомірної вигоди у зв`язку з недоведеністю вчинення нею кримінального правопорушення колишню деканку факультету Інноваційних технологій харчування, ресторанно-готельного і туристичного бізнесу Одеської національної академії харчових технологій.

Співробітники прокуратури Одеської області спільно з поліцейськими затримали деканку у липні 2016 року за підозрою у вимаганні 10 тисяч гривень від громадянки за допуск її доньки до екзаменаційної сесії та складання іспитів.

Зазначимо, раніше Біляївський районний суд не знайшов складу кримінального правопорушення у діях обвинуваченого у зловживанні впливом колишнього очільника Одеського міського управління Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Одеській області Олега Макухи.

Арцизький районний суд Одеської області визнав невинуватою в отримані хабаря колишню сільську голову Кривої Балки та виправдав її у зв`язку з недоведеністю вчинення нею кримінального правопорушення.

Раніше Фрунзівський районний суд Одеської області визнав невинуватою в одержанні неправомірної вигоди колишнього Захарівського селищного голову Тетяну Пустову

Комінтернівський райсуд Одеської області затвердив угоду про визнання винуватості у справі про зловживання впливом колишнім працівником правоохоронного органу. Протягом року він отримав 259 тисяч 317 гривень.

Поділитися