17 грудня 2021 р. 20:11

Посадовців Білгород-Дністровського прикордонного загону судитимуть за розтрату бюджетних коштів

Посадовців Білгород-Дністровського прикордонного загону судитимуть за розтрату бюджетних коштів

Слідчі Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування стосовно начальника Білгород-Дністровського прикордонного загону та його заступника, які розтратили державні гроші, призначенні на ремонт адмінбудівлі.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

У грудні 2018 року посадовець, у змові зі своїм заступником та начальником житлово-експлуатаційного відділення, підписав підроблені акти виконаних ремонтних робіт адміністративної будівлі.

В актах було вказано, що на ремонт витратили 330 тисяч гривень, хоча його зробили власноруч працівники прикордонного загону.

Таким чином, начальник прикордонного загону обвинувачується у розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому у великих розмірах, та у службовому підробленні, а його заступник та начальник житлово-експлуатаційного відділення – у розтраті майна та пособництві службовому підробленню.

Підприємець обвинувачується у пособництві в розтраті майна та підробленні документів, а також легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.

Усім загрожує позбавлення волі на строк до 8 років.

Обвинувальний акт направлено до суду.

Нагадаємо, Київський районний суд Одеси зобов'язав надати слідчим Державного бюро розслідувань доступ до документів щодо виконання додаткових робіт по реконструкції об`єктів нерухомого майна Державної прикордонної служби України в Рені. 

Державне бюро розслідувань повідомило про відкриття кримінального провадження щодо дій київського журналіста, редактора видання "Цензор.нет" Юрія Бутусова.

Слідчі Державного бюро розслідувань розслідують факт незаконного відчуження 1,5 тисячі гектарів цінних земель Національної академії аграрних наук України посадовими особами Головного управління Держгеокадастру в Одеській області.

Раніше працівники Державного бюро розслідувань повідомили про заблокування розкрадання державного майна держустанови "Південна виправна колонія № 51" вартістю понад 223 мільйони гривень. Регіональне відділення Фонду державного майна України по Одеській та Миколаївській областях вкотре скасувало аукціон з приватизації Південної виправної колонії № 51.

Поділитися