12 серпня 2021 р. 10:40

На Одещині посадовці Міноборони незаконно здавали в оренду службові приміщення

На Одещині посадовці Міноборони незаконно здавали в оренду службові приміщення

Військова контррозвідка Служби безпеки України викрила корупцію на двох державних підприємствах Міністерства оборони України, дислокованих в Одеській області.

Як стверджують у СБУ, посадовці незаконно здавали в оренду об’єкти Міністерства, а отримані кошти - привласнювали собі.

Щомісяця збитки бюджету становили майже 500 тисяч гривень.

За попередніми даними слідства, організатори схеми приховано передали у приватне користування 2,5 тис. квадратних метрів складських і виробничих приміщень з фонду держпідприємств.

Крім того, чиновники фіктивно працевлаштували до відомчих установ декількох осіб, які не виконували свої посадові обов’язки, а їх заробітну плату привласнювали «роботодавці».

Під час обшуків за місцями роботи і проживання одного з організаторів схеми правоохоронці виявили у спеціально облаштованому тайнику:

  • документацію із доказами протиправної діяльності;
  • незареєстровану зброю з набоями;
  • золоті злитки, ймовірно одержані злочинним шляхом.

Нагадаємо, за матеріалами контррозвідки СБУ суд позбавив волі колишнього військового Збройних Сил України. За допомогу країні-агресору та так званої «ДНР» зрадник проведе 6 років за гратами.

Також Служба безпеки України в Одеській області заблокувала діяльність масштабного міжрегіонального конвертаційного центру.

А у червні Служба безпеки України в Одесі викрила конвертаційний центр, який надавав «послуги» з незаконного відшкодування ПДВ та мінімізації податків. 

Поділитися