17 серпня 2021 р. 19:24

Поліцейського з Одещини підозрюють в отриманні хабаря за «вирішення питань»

Поліцейського з Одещини підозрюють в отриманні хабаря за «вирішення питань»

Слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань за сприяння внутрішньої безпеки Нацполіції повідомили про підозру заступнику начальника одного з відділень поліції в Одеській області.

Як зазначають в ДБР, поліцейський обіцяв «допомогти» громадянину уникнути покарання за водіння у нетверезому стані.

За 400 доларів США він планував домовитися із суддею затягнути строки розгляду справи, аби це стало підставою для її закриття.

Посадовець підозрюється у пропозиції здійснити вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, за надання неправомірної вигоди (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування стосовно начальника сектору дізнання Березівського райвідділу поліції в Одеській області, якого обвинувачують у вимаганні грошей за невідкриття справи щодо розтрати бюджетних коштів.

В аеропорту Одеси іноземець, аби потрапити до України, пропонував хабар прикордонникам у розмірі 200 доларів США.

В лютому прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього депутата однієї з політичних сил, підозрюваного у підкупі члена виборчої комісії. 

У жовтні минулого року правоохоронці затримали депутата під час підкупу члена однієї із територіальних виборчих комісій на Одещині.

Поділитися