17 листопада 2021 р. 10:46

Поліцейського з Білгорода-Дністровського засудили на шість років за хабарництво

Поліцейського з Білгорода-Дністровського засудили на шість років за хабарництво

Білгород-Дністровський районний суд Одеської області визнав інспектора місцевого відділу поліції винним у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержанні неправомірної вигоди службовою особою та засудив до шести років ув’язнення з конфіскацією майна.

Відповідно до вироку суду, у червні 2016 року обвинувачений разом з іншим працівником, особу якого не встановлено, з метою проведення перевірки законності здійснення підприємницької діяльності прибули до ринку в села Курортне.

Не маючи підстав для проведення перевірки, обвинувачений та невстановлений працівник Білгород-Дністровського ВП ГУ НП в Одеській області без складання відповідного протоколу вилучили у приватного підприємця ящик, у якому було двадцять пляшок з пивом "Оболонь" та металевий кег, у якому знаходилося 50 літрів пива на суму 3 тисячі гривень.

Потім на тому ж ринку обвинувачений вимагав у цього ж підприємця хабар в сумі 500 доларів США за безперешкодне здійснення підприємницької діяльності та нескладання протоколів про скоєння адміністративних правопорушень у відношенні останнього, а згодом вимагав ще 250 доларів. 

В іншого бізнесмена поліцейський вимагав та отримав 2,5 тисячі гривень за можливість надавати розважальні послуги населенню за допомогою надувної горки. У разі відмови він погрожував створити бізнесмену умови, за яких він буде вимушений закрити розважальний об`єкт.

Потім з цього бізнесмена засуджений вимагав 300 доларів США, але під час отримання грошей його затримали

Нагадаємо, у жовтні Верховний Суд залишив без змін вирок в частині покарання судді Малиновського районного суду Одеси Анатолію Целуху.

Прокурори Одеської обласної прокуратури затримали голову однієї із селищних рад на Одещині під час одержання грошей, які, на думку правоохоронців, є неправомірною вигодою.

Служба безпеки України підозрює в здійсненні оборудок посадовців одеської філії державного підприємства, що входить до сфери управління Міністерства інфраструктури України. 

Поділитися