01 грудня 2021 р. 15:09

Одеським поліцейським призначили заставу у пів мільйона за здирство

Одеським поліцейським призначили заставу у пів мільйона за здирство

Київський районний суд Одеси обрав в якості запобіжного заходу підозрюваним у незаконному позбавленні волі двох людей та вимаганні поліцейським утримання під вартою.

Про це повідомили у пресслужбі Київського суду. 

За версією слідства, на одній із вулиць в Одесі двоє співробітників поліції зупинили автомобіль таксі, в якому їхали двоє пасажирів – мешканці іншої області.

Підозрювані витягнули пасажирів з автомобіля, обшукали їх та нібито виявили згорток з невідомою речовиною.

Після цього поліцейські пересадили потерпілих до свого автомобіля та пригрозили притягненням до відповідальності за причетність до незаконного обігу наркотиків.

Підозрювані возили затриманих містом кілька годин, поки не отримали на банківську картку грошові кошти - майже 170 тисяч гривень.

Таким чином, розглянувши клопотання, слідчий суддя задовольнив їх. Підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Розмір застави складає понад півмільйона гривень для кожного.

Також правоохоронців відсторонили від займаних посад.

Нагадаємо, виконуючий обов’язки заступника Одеського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради – керуючого справами виконавчого комітету Одеської міської ради Олег Бриндак з 39 мільйонів 967,2 тисячі гривень застави вніс лише півтора мільйони. 

Приморський районний суд Одеси обрав запобіжний захід колишньому кандидату в одеські міські голови Андрію Манілу у вигляді цілодобового домашнього арешту за погрозу або насильство щодо працівника правоохоронного органу.

Поділитися