09 грудня 2021 р. 12:11

Поліцейські закрили гральні заклади, які вже зачиняли минулого року

Поліцейські закрили гральні заклади, які вже зачиняли минулого року

Одеські поліцейські викрили три гральні клуби, які підпільно функціонували в Київському та Приморському районах, які вже закривали минулого року. 

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції в Одеській області. 

Свого часу всі заклади через відсутність ліцензії на організацію та проведення азартних ігор були зачинені, проте їх роботу знову тихцем відновили. 

В ході слідчих дій правоохоронці вилучили з приміщень більше пів сотні одиниць комп’ютерної техніки. Зараз в рамках проваджень, розпочатих за статтею 203-2 Кримінального кодексу України, поліцейські встановлюють причетних до незаконної діяльності осіб. Згідно з чинним законодавством їм може загрожувати штраф від десяти тисяч до сорока тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком на один рік.

Нагадаємо, напочатку минулого року з початку відпрацювання незаконних гральних заходів, яке стартувало 20 грудня 2019 року, поліцейські на Одещині відкрили 400 кримінальних проваджень за фактами зайняття гральним бізнесом.

У листопаді Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей почала тестувати інтерактивну мапу органiзаторiв азартних iгор, яка свідчить про те, що Одеса та Одеська область на другому місці в Україні за кількістю закладів, де влаштовані гральні зали.

У липні Верховна Рада ухвалила закон «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор» №2285-д у другому читанні та в цілому за ухвалення якого проголосували 248 народних депутатів. 

Поділитися