11 лютого 2021 р. 17:01

Поліцейські почали кримінальне провадження через напад на журналістів на одеському ринку

Поліцейські почали кримінальне провадження через напад на журналістів на одеському ринку

Поліція почала кримінальне провадження за фактом нападу на знімальну групу 7 каналу на ринку «Північний».

Як зазначили у пресслужбі Головного управління Національної поліції в Одеській області, подію кваліфікували за частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу - перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. 

Йдеться про інцидент 10 лютого, коли група осіб напала на знімальну групу 7 телеканалу на одеському ринку «Північний» Суворовського району під час зйомки сюжету про нелегальну торгівлю сигаретами для проєкту «Нормально». 

Зазначимо, що 5 лютого блогер Євген Плинський оприлюднив історію одесита Дмитра Єгоренка, який намагався домогтися від поліції реакції на торгівлю сигаретами без акцизу на ринку. Дмитру розбили автівку, побили та погрожували. 

Голова Національної спілки журналістів Сергій Томіленко на своїй сторінці у Facebook зазначив: «Національна спілка журналістів України висловлює солідарність із колегами та закликає Національну поліцію до проведення оперативного розслідування. Яке має закінчитися вагомим покаранням нападникам. Уже за нещодавно зміненим законодавством, яке передбачає суттєві штрафи». 

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила в другому читанні проєкт Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за вчинення кримінальних правопорушень проти журналістів.

Одеська область в антилідерах за кількістю журналістів, померлих через COVID-19. Одеська область на другому місці в Україні за кількістю нападів на журналістів у 2020 році. 

Головний редактор колись комунальної газети «Чорноморський маяк» Богдан Панас поскаржився в Національну спілку журналістів України на тиск з боку міської ради та міського голови Василя Гуляєва

Поділитися