31 серпня 2021 р. 13:26

Подільська прокуратура почала провадження у відношенні мера через скаргу депутатки

Подільська прокуратура почала провадження у відношенні мера через скаргу депутатки

Подільська окружна прокуратура почала кримінальне провадження за ознаками зловживання владою або службовим становищем міським головою Анатолієм Івановим

По це ІзбірКому повідомила депутатка міської ради Вероніка Паліту, яка саме й звернулася в прокуратуру. Втім підозру меру поки що не оголошували.

За її словами, в прокуратуру вона поскаржилася через те, що міський голова подовжив оренду земельної ділянки площею 120 квадратних метрів за адресою Соборна вулиця, 198е в Подільську власній доньці - підприємниці Олені Власової.

На думку депутатки мер не мав права ухвалювати таке рішення не узгоджуючи це з міської ради. Вероніка Паліту наполягає, що норма про автоматичне поновлення договору оренди, що передбачена законодавством, не діє, якщо йдеться про ділянку, де відсутні будівлі або споруди, які знаходяться у власності користувача (орендаря). 

Також Вероніка Паліту зазначає, що в мера тут є конфлікт інтересів.

Наразі на ділянці ведеться будівництво. 

Нагадаємо, у липні прокурори Подільської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишньої голови окружної виборчої комісії на чергових виборах президента України у березні 2019 року, підозрюваної у розтраті бюджетних коштів та службовому підробленні.

Про затримання голови комісії та замовника підкупу Офіс генерального прокурора повідомив у жовтні 2020 року. За даними слідства, голова дільничної виборчої комісії разом зі спільником одержали 43,5 тисячі доларів США за списки осіб, які на їх вимогу будуть голосувати за конкретних кандидатів однієї з політичних партій на виборах.

У лютому 2021 року прокурори Роздільнянської місцевої прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишньої голови окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України на позачергових виборах нардепів у липні 2019 року, підозрюваної у розтраті та привласненні бюджетних коштів. 

У жовтні 2020 року поліція затримала голову однієї з дільничних виборчих комісій в Одесі та її спільника за фактом підкупу виборців.

За даними слідства, голова дільничної виборчої комісії разом зі спільником одержали 43,5 тисячі доларів США за списки осіб, які на їх вимогу будуть голосувати за конкретних кандидатів однієї з політичних партій на виборах.

Поділитися