18 лютого 2021 р. 19:23

Податківця з Одещини підозрюють у вимаганні грошей у підприємців

Податківця з Одещини підозрюють у вимаганні грошей у підприємців

Слідчі Державного бюро розслідувань затримали головного державного ревізора – інспектора одного з відділів Управління податкового аудиту Державної податкової служби в Одеській області під час одержання ним неправомірної вигоди.

Як зазначається в пресслужбі ДБР, за попередньою інформацією, 26-річний інспектор вимагав 18 тисяч гривень від підприємиці, яка займалася роздрібною торгівлею (переважно продукти харчування, напої та тютюнові вироби), за безперешкодне здійснення діяльності.

Затримання ревізора відбулося 17 лютого 2021 року у с. Молодіжне Одеської області. Неправомірна вигода була вилучена під час затримання.

Кримінальне провадження внесене до Єдиного реєстру досудового розслідування за ознаками одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України).

Інспектору може загрожувати позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, слідчі Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування відносно двох поліцейських Управління поліції охорони в Одеській області України.

Раніше слідчі Державного бюро розслідувань затримали старшу інспекторку одного з відділів Державної міграційної служби України в Одеській області під час одержання неправомірної вигоди. 

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру у недбалому ставленні військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану колишньому начальнику сектора соціальних виплат Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковнику.

Поділитися