15 вересня 2021 р. 08:53

Підрядник будівництва в Кодимській громаді купував матеріали у фіктивної фірми за бюджетний кошт

Підрядник будівництва в Кодимській громаді купував матеріали у фіктивної фірми за бюджетний кошт

Керівника комунального підприємства та двох очільників приватних фірм, що відповідали за будівництво очисних споруд у Кодимській громаді підозрюють у підробленні офіційних документі, які стали підставою для привласнення грошей та службовій недбалості.

Як повідомили в Головному управлінні Національної поліції України в Одеській області, будівництво фінансувалося з обласного бюджету. Виконавцем робіт визначили будівельну компанію, яка виграла тендер і з якою представник комунального підприємства Одеської обласної ради уклав відповідний контракт.

Компанія на виділені кошти мала придбати обладнання та будівельні матеріали у приватного підприємства, але, як виявилося під час проведення слідчих дій, підприємство існувало лише на папері. Очільники двох фірм вступили у злочинну змову і, використовуючи службове становище,

Дії цих посадових осіб слідчі разом з процесуальними керівниками з Подільської окружної прокуратури кваліфікували за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) та ч.1 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України і повідомили фігурантам про підозру. Згідно з законодавством за це передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Керівникові комунального підприємства-замовника робіт, який мав контролювати хід будівництва, але не зробив цього, оголосили підозру за ч.2 ст.367 (службова недбалість) ККУ. Його несумлінне ставлення до виконання службових обов’язків спричинило тяжкі наслідки, а саме привласнення державних коштів в особливо великих розмірах, за що він може опинитися за ґратами на строк від двох до п’яти років.

Нагадаємо, поліцейські оголосили заступниці директора школи в Одеському районі підозру у спробі привласнення майна. Як повідомляють у поліції, 64-річна жінка, що була матеріально відповідальною особою, привласнила запаси антисептика, придбані на потреби навчального закладу.

Донецька обласна прокуратура заочно повідомила про підозру 43-річному мешканцю Одеси у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та участі у терористичній організації. 

Чотирьом зловмисникам оголошені підозри в підробленні офіційних документів та їх використанні за попередньою змовою, а ще двом з них і у шахрайстві з придбанням права на майно, вчиненому в особливо великих розмірах. 

Поділитися