21 липня 2021 р. 21:45

Першого українського пірата затримала СБУ

Першого українського пірата затримала СБУ

Служба безпеки України затримала громадянина, який захопив судно в Індійському океані. Про це повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко.

Українець влаштувався  у міжнародну компанію, яка займається охороною суден від піратів. Однак замість основного виду діяльності вирішив захопити судно - погрожуючи зброєю капітану, вимагав змінити курс і хотів отримати 500 тисяч доларів США. Менеджери компанії-судновласника 4 дні вели перемовини з українцем і врешті-решт переконали його здати зброю та розблокувати рух судна. І всього за 6 тисяч. Але, повернувшись на плавучу базу охоронної компанії, він захопив арсенал і знову почав переговори. Цього разу зловмисник вимагав 100 тисяч доларів. В разі відмови погрожував викинути дорогу зброю за борт. Почувши негативну відповідь, встиг дещо втопити, але згодом був знешкоджений. 

У зв'язку з тим, що інцидент стався у нейтральних водах, притягнути пірата до відповідальності одразу не вдалося. Зловмисник висадився на берег, згодом змінював паспорти й місця проживання. Але все ж таки його затримали в ході спецоперації СБУ в Миколаєві. Затриманому оголошено підозру за ч. 1 ст. 446 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила осіб, відповідальних за нанесення тяжких тілесних ушкоджень заступнику Голови Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) Володимиру Павленку, повідомив офіційний сайт СБУ.

Шевченківський райсуд Києва задовольнив клопотання американської інвестиційної компанії Allrise Capital Inc. про скасування накладення арешту на нежитлові будівлі одеського стадіону «Чорноморець» і повернув об'єкт з управління Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) власнику.

Колишнього голову Одеської обладміністрації викликають на допит в СБУ через «Харківські угоди».

Громадянин України пропонував хабар співробітникам Служби безпеки України за допомогу в отриманні українського громадянства іноземцями. 

Мерія знайшла компроміс з військовими щодо території житлового комплексу, де СБУ заарештувала техніку

Ренійська міська рада виділила гроші для СБУ та поліції в Ізмаїлі.

Поділитися