24 листопада 2021 р. 20:00

Нардеп Вадим Новинський підтвердив, що сплатив заставу за Труханова

Нардеп Вадим Новинський підтвердив, що сплатив заставу за Труханова

Народний депутат Вадим Новинський заявив, що вніс 30 мільйонів гривень застави за міського голову Одеси Геннадія Труханова, тому що у них "давня історія дружби". 

Про це він повідомив у коментарі "Українській правді"

"Це я вніс заставу. Коли в суді було озвучене рішення про запобіжний захід, я зателефонував і запропонував Геннадію Леонідовичу свої послуги. Він не відмовився. Я з 2014 року завжди намагаюсь допомагати в таких ситуаціях і справах, в яких, мені здається, є домішки політичного переслідування... З Трухановим у нас давня історія дружби, ми разом були ще у Раді 7 скликання. Тому у мене мотивація тільки дружня", - зазначив він.

За словами Новинського, у нього немає в Одесі ніяких бізнес-інтересів. Він також додав, що також допомагав у подібних справах Михайлу Чечетову і Олені Лукаш.

Одеський міській голова Геннадій Труханов повністю вніс заставу відповідно до вимоги Вищого антикорупційного суду. 

Раніше Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін запобіжний захід Одеському міському голові Геннадію Труханову. Тож очільник громади мав сплатити 30 мільйонів 213 тис. 300 гривень застави.

А його заступник Олега Бриндака, якому суд також залишив запобіжний захід, зобов'язали сплатити 39 мільйонів 967,2 тисячі гривень.

За версією слідства, впродовж 2016-2019 років мер Одеси Геннадій Труханов діяв у складі злочинної організації, яка, зловживаючи своїм становищем, передавала права на забудову земельних ділянок. Спеціалізована антикорупційна прокуратура вважає, що група представників органів місцевого самоврядування розподіляла між собою кошти, які мали надійти до міського бюджету Одеси. Керівник групи — місцевий бізнесмен Володимир Галантернік. Слідчі вважають Олега Бриндака причетним до зазначеної злочинної діяльності. 

Нагадаємо, Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду призначила директорці юридичного департаменту Одеської міської ради Інні Поповській 4,9 мільйона гривень застави. Таке рішення 15 листопада прийняла колегія у складі суддів Ігоря Панаіда, Сергія Боднаря під головуванням Віктора Панкулича і, як наслідок, скасувала ухвалу слідчого судді Маркіяна Галабали про призначення Поповській 26 мільйонів гривень застави.

Раніше стало відомо, що бенефіціар "Будови", фігурант "одеської справи" Дмитро Дімарський станом на 11 листопада сплатив лише 1 мільйон 200 тисяч гривень  застави з 59 мільйонів 475 тисяч гривень необхідних.

Поділитися