17 вересня 2021 р. 18:24

Одеську громаду визнали потерпілою у справі про будівництво на Лідерсівському

Одеську громаду визнали потерпілою у справі про будівництво на Лідерсівському

Одеська обласна прокуратура визнала Одеську громаду потерпілою у справі про незаконне будівництво на земельних ділянках, що знаходяться на Лідерсівському бульварі, 7, 9.

Прокуратура розслідує ці справи за трьома статтями: 15 (замах на злочин), 190 (шахрайство), 364 (зловживання владою) та 366 (службове підроблення).

"Наразі незаконне будівництво на вказаних земельних ділянках та спроби заволодіти коштами громадян шляхом обману під виглядом продажу квартир у нібито законно будованому ЖК "Лідерсівський" тривають", - зазначається в постанові оприлюдненою організацією "Зелений лист".

Нагадаємо, у травні Одеський окружний адміністративний суд скасував вжиті ухвалою цього ж суду від 11 травня заходи забезпечення позову у вигляді заборони підприємствам та будь-яким іншим юридичним або фізичним особам здійснювати будь-які будівельні роботи на земельних ділянках, що знаходяться на Лідерсівському бульварі, 7, 9.

Одеський окружний адміністративний суд заборонив будівельні роботи на Лідерсівському бульварі 7, 9, задовільнивши заяву позивача - заступника обласної прокуратури про вжиття заходів забезпечення позову. 

Раніше Одеський окружний адміністративний суд відмовився скасовувати видані міською владою містобудівні умови для будівництва ЖК «Лідерсівський» на Лідерсівському бульварі, 7, 9.

у лютому 2021 року Консультативно-дорадча комісія Управління Державного архітектурно-будівельного контролю відмовила у видачі дозволу на будівництво готелю з центром обслуговування туристів та спортивним клубом, пунктом надання першої медичної допомоги і реабілітаційним центром на Лідерсівському бульварі в історичному центрі Одеси. 

Замовниками цього будівництва були ТОВ «Лідер-парк» та ТОВ «Одесабуд». 

Серед засновників обох компаній фігурує мати депутата Одеської міської ради Андрія Кісловського - Раїса Кісловська.

Поділитися