19 листопада 2021 р. 10:29

Одеську мерію перевіряють через інформацію про замінування

Одеську мерію перевіряють через інформацію про замінування

В Одесі правоохоронці перевіряють інформацію про загрозу вибуху в міській раді. Таку інформацію розповсюдила пресслужба Головного управління Національної поліції в Одеській області. 

Повідомлення про замінування адмінбудівлі на Думській площі надійшло до поліції 19 листопада вранці. Для перевірки інформації на об’єкт скеровані спеціалісти-вибухотехніки, слідчо-оперативна група територіального відділу поліції та кінологи.

Нагадаємо, 27 липня о 16:20 до правоохоронців надійшло анонімне повідомлення про загрозу вибуху у будівлі Одеської міської ради на Думській площі. Про це повідомили у Нацполіції. Станом на 17:30 адміністративну будівлю та прилеглу територію оглянуто, жодних вибухових речовин чи пристроїв не виявлено. Правоохоронці евакуювали 187 осіб, зараз роботу установи поновлено.

7 травня в будинку на вулиці Кінній знайшли гранату РГД-5, прикріплену до газової труби.

8 лютого на електронну адресу поліції надійшло повідомлення про те, що заміновані дитсадки в Київському та Приморському районах Одеси. Як повідомили в пресслужбі муніципалітету, йдеться про 74 садочки. Тож батькам пропонують забрати дітей. 

20 січня на електронну адресу поліції надійшло повідомлення про те, що 186 дитячих садочків та учбово-виховальних комплексів заміновані.

15 січня правоохоронці витратили 11 годин на перевірку 185 дитячих садків, а багатьом одеситам довелося передчасно забирати дітей додому.    

13 січня поліція більш ніж шість годин витратила на перевірку інформації про бомби в  26 дошкільних закладах. Вибухівку в жодному не знайшли. 

В листопаді минулого року дитячі сади та школи Одеси неодноразово атакували телефонні терористи. Поліцейські перевіряли інформацію про замінування десяти шкіл Одеси, яка надійшла на електронну адресу поліції зранку 27 листопада.

Інформація про можливе знаходження вибухових пристроїв в п'яти школах Одеси надійшла на електронну адресу поліції 26 листопада.

24 листопада інформація про заміновані чотири навчальні заклади у Малиновському, Приморському та Суворовському районах міста надійшла на електронну адресу поліції. 

Тоді учнів деяких «замінованих» шкіл в Одесі відправили додому. Проте жодного разу вибухівку не знайшли.

Приморський районний суд Одеси засудив на два роки позбавлення волі чоловіка, який 28 лютого 2020 року, перебуваючи під конвоєм зумів пронести в залу засідань суду муляж гранати, та погрожував підірвати присутніх та себе.

Поділитися