09 липня 2021 р. 20:03

Одеського пожежника підозрюють у вимаганні хабаря у вигляді пального та грошей

Одеського пожежника підозрюють у вимаганні хабаря у вигляді пального та грошей

Слідчі Державного бюро розслідувань затримали під час одержання неправомірної вигоди начальника одного із районних секторів Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області.

Про це повідомили у пресслужбі відомства.

За даними слідства, пожежник вимагав у підприємця 400 літрів пального, а також щомісячно 300 доларів США хабаря за невжиття заходів у сфері цивільного захисту, пожежної та технологічної безпеки та безперешкодне ведення господарської діяльності з метою утримання резервуарів для зберігання дизельного палива.

Наразі вирішуються питання щодо повідомлення особі про підозру, обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

У ДСНС зазначили, що посада цього пожежника була скорочена два місяці тому, у зв’язку з реорганізацією штатного складу в підрозділах  ДСНС, тож наразі він знаходився у розпорядженні, і не займав жодної посади в лавах головного управління.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру у шахрайстві  голові одного із міськрайонних судів Одеської області та адвокату.

Слідчі Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування стосовно начальника одного із відділів Держпродспоживслужби в Одеській області, який під час карантинних обмежень за гроші «дозволяв» працювати ресторанам.

Поліцейські затримали під час одержання неправомірної вигоди особу керівного складу однієї з комунальних установ Одеської міської ради. 

Прокурори Одеської обласної прокуратури спільно зі слідчими Державного бюро розслідувань затримали під час одержання неправомірної вигоди слідчого та оперуповноваженого одного із райвідділів поліції на Одещині.

Поділитися