15 вересня 2021 р. 11:29

Одеського поліцейського звільнили та оштрафували за отримання чверті мільйонного хабаря

Одеського поліцейського звільнили та оштрафували за отримання чверті мільйонного хабаря

Комінтернівський райсуд Одеської області затвердив угоду про визнання винуватості у справі про зловживання впливом колишнім працівником правоохоронного органу.

Про це свідчить вирок суду оприлюднений 14 вересня. 

Поліцейський займав посаду оперуповноваженого третього відділу (боротьби з екстремістськими та радикальними організованими злочинними групами) управління стратегічних розслідувань в Одеській області, у 2019-2020 році вимагав та отримував від жінки хабар за вплив на слідчого щодо не притягнення її до передбаченої законом відповідальності за виготовлення та розповсюдження продукції порнографічного характеру (веб-кам моделінг).

Протягом року він отримав 259 тисяч 317 гривень.

Згідно з угодою із прокурором поліцейський відбувся звільненням з роботи та штрафом у 93,5 тисячі гривень. Натомість йому повернули заставу на суму 181,6 тисячу гривень.   

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд продовжив до 7 листопада дію обов'язків Олегу Себову, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційне бюро вважають «правою рукою» підозрюваного в організації махінацій на митниці бізнесмена Вадима Альперіна. 

Слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань скерували в суд справу про підозру у зловживанні службовим становищем начальником підрозділу Військово-морських сил Збройних Сил України.

Старшого техніка-інспектора прикордонної служби регіонального управління Державної прикордонної служби України затримали за підозрою у вимаганні хабаря від громадянина.

Поділитися