30 червня 2021 р. 14:14

Одеського поліцейського підозрюють у продажі заарештованих автомобілів

Одеського поліцейського підозрюють у продажі заарештованих автомобілів

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру начальнику одного з відділів поліції Одеси, який причетний до продажу елітного автомобіля, розшукуваного Інтерполом.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Позашляховик «Range Rover» був вилучений під час перетину українського кордону у зв’язку з перебуванням автомобіля у базі розшуку Інтерполу як викраденого у Великій Британії. Автівку передали для подальшого зберігання до відділу поліції.

Встановлено, що згодом начальник цього відділу «віддав» громадянину Молдови цей позашляховик. Іноземець продав автомобіль третій особі.

Під час обшуків у відділах поліції Одеської області слідчі ДБР вилучили речі та документи, які свідчать про систематичність таких зловживань поліцейським щодо автомобілів, розшукуваних Інтерполом.

Йому повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем з метою неправомірної вигоди для іншої особи.

Поліцейському загрожує до 6 років позбавлення волі.

Слідство триває, встановлюється коло причетних осіб, вирішується питання щодо обрання поліцейському запобіжного заходу та відсторонення його від займаної посади.

Нагадаємо, слідчі  Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування стосовно трьох державних інспекторів Одеської митниці. 

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно інспектора Головного управління Державної податкової служби в Одеській області, підозрюваного у скоєнні корупційного злочину.

У разі відмови надавати гроші підприємця чекали відповідні перевірки протягом 2021 року. Податківця затримали «на гарячому» одразу після одержання неправомірної вигоди.

Також прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно власника частини приміщень будинку Руссова та трьох керівників підприємств-підрядників, підозрюваних в умисному знищенні, руйнуванні та пошкодженні об'єктів культурної спадщини чи їх частин. 

Поділитися