28 червня 2021 р. 13:21

Замість тесту на алкоголь попросили дмухнути в обличчя, - нардеп-одесит (оновлено)

Замість тесту на алкоголь попросили дмухнути в обличчя, -  нардеп-одесит (оновлено)

Народного депутата України Ігоря Васильковського затримали патрульні в Одесі ніби напідпитку за кермом.

Про це повідомив на сторінці Facebook Олексій Павловський.

За його словами, вночі 28 червня спіробітники патрульної поліції Одеси зупинили автомобіль Toyota Land Cruiser, за кермом якого перебував нардеп. Водій заперечував сп'яніння, але пройти текст на алкоголь або поїхати до лікаря на освідчення народний депутат відмовився.

Для більш зручного перегляду відкрийте зображення в новому вікні

Патрульні склали протокол за ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).

13:30 ІзбірКому вдалося зв'язатися з нардепом.

За словами депутата, співробітники поліції його зупинили через те, що у нього не працювала лампочка під номерним знаком. Поліцейським здалося, що від Васильковського пахло алкоголем, але той сп'яніння заперечує і каже, що не вживає спиртні напої з 2014 року.

Йому запропонували дихнути, але замість того, щоб надати тест на наявність алкоголю, поліцейський запропонував дихнути на нього, що Васильковський робити відмовився. За його словами, вранці він здав всі необхідні аналізи на наявність в організмі алкоголю і наркотичних речовин, результати експертизи обіцяє незабаром опублікувати.

Нагадаємо, Ігор Васильковський навесні був серед найменш активних депутатів-мажоритарників Одещини, бо пропустив більше половини голосувань та не мав жодного виступу.

Також Ігор Васильковський задекларував найбільшу суму доходів – 3 мільйони 12 тисяч 146 гривень, значну частину яких склав дохід від відчуження цінних паперів та корпоративних прав – 1 мільйон 50 тисяч гривень, а також орендні платежі – 659 тисяч 416 гривень. 

Верховна Рада України схвалила в другому читанні законопроєкт №4651, який передбачає ув’язнення за недостовірну інформацію в декларації чи її неподання.

Окрім того, парламентарі ухвалили у другому читанні закон №5304, який передбачає збільшення видатків з держбюджету 2021 на здійснення правосуддя місцевими, апеляційними судами та функціонування органів і установ правосуддя на 600 мільйонів гривень.

Поділитися