12 липня 2021 р. 12:45

Одеського митника підозрюють у хабарництві

Одеського митника підозрюють у хабарництві

Працівники Теруправління ДБР Миколаєва затримали старшого державного інспектора митного посту «Чорноморський» Одеської митниці, який вимагав від підприємця хабар за швидке розмитнення автомобілів.

Встановлено, що митник вимагав гроші за розмитнення автівок з іноземною реєстрацією. Інспектор просив від 100 до 300 доларів США за кожен розмитнений автомобіль. За цю суму він здійснював швидке оформлення та не завищував оцінку митної вартості авто.

9 липня 2021 року митника затримали «на гарячому». Він отримав 1 тис. доларів США за безперешкодне розмитнення 7 автомобілів з Кореї.

Затриманому вже повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні службовою особою неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України), а також обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Територіальні підрозділи Державної податковлї служби провели фактичні перевірки АЗС суб’єкта господарювання, що має автозаправні станції на території переважної більшості областей.

Генерального директора Державного підприємства «Класифікаційне товариство Регістр судноплавства України», яке належить до сфери управління Міністерства інфраструктури України, та головного фахівця цього підприємства затримано після отримання неправомірної вигоди. 

Слідчі Державного бюро розслідувань затримали під час одержання неправомірної вигоди начальника одного із районних секторів Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області.

Поділитися