15 квітня 2021 р. 11:28

Одеський суддя поскаржився, що його звинуватили у вимаганні хабаря задля відводу

Одеський суддя поскаржився, що його звинуватили у вимаганні хабаря задля відводу

Суддя Приморського районного суду Одеси Віктор Іванов поскаржився Вищій раді правосуддя та поліції на те, що його неправдиво звинуватили у вимаганні хабаря. 

Як зазначається в заяві судді, 31 березня до Приморського районного суду Одеси надійшла скарга на бездіяльність прокуратури, яку обвинувачували у відмові внести заяву місцевого жителя до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Заява стосувалася протиправних дій, нібито допущених місцевою поліцією і Суворовською окружною прокуратурою.

Проте 2 квітня від автора скарги до суду надійшла заява про відвід судді Іванова, як слідчого судді, від розгляду скарги на бездіяльність прокурора.

В обґрунтування своєї заяви про відвід громадянин повідомив про те, що суддя 1 квітня 2021 року в своєму кабінеті нібито вимагав у нього 1 тисячу доларів США за «позитивне рішення».

Проте суддя стверджує, що 1 квітня не запрошував скаржника до кабінету і грошей не вимагав. 

Суддя зазначив, що раніше вже неодноразово розглядав скарги згаданого громадянина на бездіяльність прокурорів і відмовляв у їх задоволенні.

Нагадаємо, суддя Суворовського районного суду Одеси Інна Сувертак заявила, що відповідач по справі намагається залякати її

У березні Приморський районний суд Одеси звернувся до Вищої ради правосуддя, до президента Володимира Зеленського, до генпрокурорки Ірини Венедиктової та Ради суддів із заявою про тиск на суддів у зв'язку з рішенням про позбавлення волі одеського громадського активіста Сергія Стерненка.

У січні суддя Болградського районного суду Одеської області Алла Кравцова звернулася до Вищої ради правосуддя зі скаргою на те, що вона знайшла у матеріалах справи конверт з грошима. 

В листопаді 2020 року голова Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Олександр Боярський звернувся до Вищої ради правосуддя зі скаргою на правоохоронців, які нібито встановили в кабінеті судді прослуховуючий пристрій

Поділитися