30 липня 2021 р. 08:51

Одеський суд втретє спробує встановити причину пожежі в таборі «Вікторія»

Одеський суд втретє спробує встановити причину пожежі в таборі «Вікторія»

30 липня необхідні документи для третьої комплексної експертизи будуть передані до Харківського науково-дослідницького інституту судових експертиз ім. Бокаріуса, де спеціалісти спробують встановити ймовірну причину займання в таборі «Вікторія».

Як повідомляє Суспільне, про це заявив суддя Київського районного суду Віктор Чаплицький, який розглядає справу пожежі.

Йдеться про комплексну пожежно-, будівельно -та електротехнічну експертизу, яку призначили в лютому 2020 року. Проведення третьої експертизи тоді ініціював адвокат потерпілих Микола Стоянов, який наголошував, що попередні дві експертизи щодо причин пожежі в таборі суперечать одна одній.

Попередні експертизи провожили проводили в 2017 та в 2019 роках. Першою займалися спеціалісти МВС, які озвучили 4 версії: загоряння від приладу, від відкритого вогню, електрозамикання та підпал, але не змогли визначити остаточно. Другу експертизу проводили експерти "Інституту незалежних судових експертиз", які назвали причиною загоряння електрокип'ятильника. 

18 лютого 2020 року суддя погодив проведення третьої комплексної експертизи в Харківському інституті судових експертиз.

Однак потім там повідомили, що не можуть почати експертизу через брак документів від міських установ та правоохоронних органів щодо зведення та функціонування табору.

Вилучення цих документів тривало майже півтора року і нарешті повний пакет вже зібрано.

У травні Київський райсуд Одеси зобов'язав облпрокуратуру, поліцію та департамент ДАБІ в області надати до 27 травня необхідні матеріали для призначення комплексної експертизи у кримінальній справі за фактом пожежі в дитячому комплексі «Вікторія».

В ніч на 16 вересня 2017 року в дитячому таборі «Вікторія» в Одесі згоріла двоповерхова дерев'яна будівля. В результаті загинули троє дітей.

Нагадаємо також, що в березні 2021 року Малиновський районний суд почав розглядати по суті справу колишнього керівника ДСНС в Одеській області Віктора Федорчака. Його звинувачують у нехтуванні службовими обов'язками, через що стали можливі три трагічних пожежі: в обласному центрі психічного здоров'я, в готелі «Токіо Стар» і в економічному коледжі на Троїцькій.

Поділитися