20 серпня 2021 р. 20:29

Одеський суд відправив у СІЗО підозрюваного в участі в терористичній організації

Одеський суд відправив у СІЗО підозрюваного в участі в терористичній організації

Приморський районний суд Одеси обрав запобіжний захід для Родіона Абдулліна, затриманого нещодавно контррозвідкою СБУ за підозрою в участі в терористичній організації.

Його відправили до слідчого ізолятора з можливістю звільнення під заставу 3,4 мільйони гривень, повідомляє «Думська».

За даними слідства, в 2014-2016 роках громадянин з позивним «Радик» брав участь в боях проти українських військ на боці Росії.

Він служив у так званому батальйоні «Святого Георгія» і в реактивному артдивізіон четвертої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу Збройних сил РФ («народна міліція ЛНР»), обстрілюючи позиції ВС України в районі Донецька, Дебальцевого, Широкино і Докучаєвська.

В судовому засіданні Абдуллін своєї провини не визнав.

Раніше за матеріалами контррозвідки СБУ суд позбавив волі колишнього військового Збройних Сил України. За допомогу країні-агресору та так званої «ДНР» зрадник проведе 6 років за гратами. 

Також Служба безпеки України заблокувала контрабандний канал транзитного переправлення оптових партій наркотиків з однієї з країн Латинської Америки до Євросоюзу. За повідомленням пресцентру СБУ, під час спецоперації в Одесі затримали трьох співорганізаторів наркобізнесу та вилучили майже 60 кілограмів кокаїну на 10 мільйонів доларів за цінами чорного ринку. Затримані особи, згідно з даними Інтерполу, причетні до діяльності однієї з найпотужніших у світі злочинних організацій «Ндрангета».

Поділитися