10 серпня 2021 р. 16:45

Суд відправив обвинуваченого у смертельній ДТП фотографа під нічний домашній арешт

Суд відправив обвинуваченого у смертельній ДТП фотографа під нічний домашній арешт

Одеський апеляційний суд пом'якшив запобіжний захід для фотографа Євгена Нікіфорова, якого підозрюють у скоєнні смертельного ДТП, та відправив фігуранта справи під нічний домашній арешт.

Апеляційну скаргу щодо зміни запобіжного заходу з цілодобового домашнього арешту на нічний клопотали захисники фотографа – Денис Пономаренко та Юрій Жовтан, повідомляє "Суспільне".

За словами Пономаренко, підозра необґрунтована та докази не доводять провину його клієнта. Тому захист наполягав на скасуванні будь-якого запобіжного заходу. А саму справу пояснював як "напад на Нікіфорова з метою заволодіння майном".

"Судове засідання в цьому провадження триває 5 місяців. За цей час жодного нового ризику, який би вказував на необхідність такої міри запобіжного заходу як цілодобовий домашній арешт не було. Ризики не збільшувалися, а, навпаки, зменшувалися. Мій клієнт прибував на всі слідчі дії та на кожне судове засідання попри поганий здоров'я", – зазначив Пономаренко.

Натомість прокурор Вячеслав Трофімов додав, що ризики існують, підозра по Нікіфорову обґрунтована, що доводять зібрані докази. Тому наполягав на запобіжному заході для фотографа у вигляді нічного арешту. Після нарадчої кімнати колегія суддів Одеського апеляційного суду вирішила задовольнити клопотання прокуратури та відправила чоловіка під нічний домашній арешт з 21:00 до 7:00.

Після самого засідання Євген Нікіфоров зазначив, що, враховуючи зміну запобіжного заходу, продовжить курс лікування та планує повернутись до дослідницької роботи.

У квітні фотографа Євгена Нікіфорова, якого підозрюють у скоєнні смертельного ДТП в Одеській області, відправили під цілодобовий домашній арешт.

Раніше колегія суддів Київського районного суду Одеси відправила фотографа Євгена Нікіфорова, якому закидають скоєння смертельного ДТП, під нічний домашній арешт.

Нагадаємо, захист Сергія Стерненка вимагає визнати покази свідка обвинувачення недостовірними – сам Сергій Стерненко називає його організатором нападу.

Раніше двоє свідків обвинувачення - Віталій Посувайло та Вадим Бойко не з'явилися на засідання Приморського суду у справі про вбивство активістом Сергієм Стерненком одного з напавших на нього чоловіків. 

До того Приморський районний суд допитав свідка у справі про третій напад на активіста Сергія Стерненка, якому закидають умисне вбивство через те, що він вбив одного з супротивників.

Поділитися