25 травня 2021 р. 21:44

Одеський суд оголосив у розшук обвинувачених в серії диверсій на залізниці

Одеський суд оголосив у розшук обвинувачених в серії диверсій на залізниці

Київський районний суд Одеси задовольнив клопотання прокуратури і оголосив в розшук групу осіб, які звинувачуються в диверсійно-терористичній діяльності в інтересах Російської Федерації на території Одеської та Миколаївської областей.

Таке рішення прийняла колегія суддів під головуванням Миколи Тонконоженко, передає «Думська».

Йдеться про Руслана та Владислава Долгошеєвих, Миколу Казанського, Миколу Селятенко і Олега Мазура, які більше чотирьох років провели в СІЗО, а в грудні 2019 року було обміняно на громадян України, захоплених бойовиками на окупованому Донбасі.

У серпні 2017 року Апеляційний суд Одеської області виніс обвинувальний вирок члену терористичної групи, який виготовляв вибухові пристрої.

В липні 2015 року правоохоронці нейтралізували терористичну групу, яка планувала ряд терактів на важливих об'єктах інфраструктури Одеської та Миколаївської областей. Під час обшуків правоохоронці вилучили понад 10 кг вибухової речовини, електродетонатори, металеві кульки, фотографії місць, де планувалися вибухи і символіку так званої «Новоросії».

Разом з іншими зловмисниками співробітники спецслужби затримали в Одесі місцевого жителя, який виготовляв для терористів саморобні вибухові пристрої. Під час обшуку правоохоронці вилучили у затриманого деталі для виготовлення нових СВП. За висновком експертів, вони ідентичні тим, що використовувалися в терактах на Одеській залізниці в квітні-червні 2015 року.

Суд визнав підривника винним по ст. 113 і ч. 1 ст. 263 КК України. Йому призначено покарання у вигляді тринадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, терориста, причетного до вибуху будівлі СБУ в Одесі, засудили на 4 роки і 6 місяців позбавлення волі. Також одесита засудили заочно на 15 років за службу терористам «ДНР». 

Поділитися