14 серпня 2021 р. 13:53

Одеські прикордонники затримали громадян з підробленими документами

Одеські прикордонники затримали громадян з підробленими документами

У «Паланці» та в Одеському аеропорту під час перевірки документів у пасажирів прикордонники виявили фальшиві паспорти.

Про це повідомили у Південному регіональному управлінні Державної прикордонної служби.

В одному випадку іноземець їхав до Молдови через пункт пропуску «Паланка». На контроль він надав паспорт громадянина України. Однак прикордонники Білгород-Дністровського загону під час перевірки з’ясували, що документ підроблений. Чоловік зізнався, що є вихідцем з Бангладеш. Після того, як його відрахували з університету та скасували посвідку на тимчасове проживання, він вирішив виїхати до країн ЄС у пошуках кращого життя. Аби здійснити свої наміри, колишній студент придбав закордонний паспорт за 6000 євро.

Іноземця через державний кордон не пропустили та доставили до прикордонного підрозділу. До Нацполіції направлено повідомлення про виявлення ознак кримінальних правопорушень.

В іншому випадку в Одеському аеропорту під час оформлення рейсу з Берґамо один з пасажирів на контроль пред’явив ID-карту Великобританії. В інспектора виникли сумніви щодо дійсності документа. Як з’ясувалося згодом, «мандрівником» виявився громадянин Сирії, який також в пошуках кращого життя придбав карту в Лівані, аби дістатися Італії. «Фальшивка» коштувала йому 300$.

Для з’ясування всіх обставин особу затримано, підроблений документ вилучено, а до Нацполіції направлено повідомлення щодо виявлення ознак кримінального правопорушення.

Нагадаємо, прикордонника-хабарника оштрафували на понад 42 тисячі гривень. Суд визнав винним інспектора прикордонної служби «Крутоярівка» відділу прикордонної служби «Старакозаче» Білгород-Дністровського прикордонного загону в одержанні неправомірної вигоди.

Нагадаємо також, Служба безпеки України заблокувала контрабандний канал транзитного переправлення оптових партій наркотиків з однієї з країн Латинської Америки до Євросоюзу. За повідомленням пресцентру СБУ, під час спецоперації в Одесі затримали трьох співорганізаторів наркобізнесу та вилучили майже 60 кілограмів кокаїну на 10 мільйонів доларів за цінами чорного ринку. Затримані особи, згідно з даними Інтерполу, причетні до діяльності однієї з найпотужніших у світі злочинних організацій «Ндрангета».

Поділитися