01 вересня 2021 р. 12:42

Одеські поліцейські затримали угруповання «чорних» лісорубів на чолі з депутатом міськради

Одеські поліцейські затримали угруповання «чорних» лісорубів на чолі з депутатом міськради

Поліцейські затримали на Одещині угруповання з мешканців Одеської та Кіровоградської областей, які займалися вирубкою деревини.

Частину незаконно зрубаної деревини, як зазначили в пресслужбі ГУНП в Одеській області, зловмисники постачали на підприємство з виготовлення деревного вугілля. Сума завданих збитків – майже мільйон гривень. 

Викрили злочинну діяльність угруповання та встановили всіх його учасників оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області Нацполіції спільно зі слідчими обласної поліції.

Встановлено, що депутат однієї з міських рад організував діяльність угруповання «чорних лісорубів». До його складу входили 4 особи – мешканці Одеської та Кіровоградської областей.  Між усіма учасниками були чітко розподілені ролі: підбір «персоналу», їх координація та контроль, порубка та переробка деревини, перевезення її до місць збуту. Частину продукції реалізовували за підробленими документами на території області, решту – постачали до підприємства організатора з виробництва деревного вугілля.

31 серпня поліцейські затримали організатора та чотирьох учасників угруповання. Також провели санкціоновані обшуки за місцями мешкання фігурантів, зберігання деревного вугілля та деревини, у транспортних засобах, якими вони користуються. Вилучили 205 тис. грн, 178 тис. дол. США та 48 тис. євро, деревину, «чорнові записи», зброю, набої різного калібру, зокрема і без жодного маркування.

Депутату міської ради та його спільникам уже повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України.

Підозрюваних затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.

Нагадаємо, подільська окружна прокуратура почала кримінальне провадження за ознаками зловживання владою або службовим становищем міським головою Анатолієм Івановим. 

У липні прокурори Подільської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишньої голови окружної виборчої комісії на чергових виборах президента України у березні 2019 року, підозрюваної у розтраті бюджетних коштів та службовому підробленні.

Про затримання голови комісії та замовника підкупу Офіс генерального прокурора повідомив у жовтні 2020 року. За даними слідства, голова дільничної виборчої комісії разом зі спільником одержали 43,5 тисячі доларів США за списки осіб, які на їх вимогу будуть голосувати за конкретних кандидатів однієї з політичних партій на виборах.

У лютому 2021 року прокурори Роздільнянської місцевої прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишньої голови окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України на позачергових виборах нардепів у липні 2019 року, підозрюваної у розтраті та привласненні бюджетних коштів. 

Поділитися