10 червня 2021 р. 09:48

Одеситу дали три роки умовно за бажання розділити Україну між Польщею, Румунією, Угорщиною та РФ

Одеситу дали три роки умовно за бажання розділити Україну між Польщею, Румунією, Угорщиною та РФ

Біляївський районний суд Одеської області визнав одесита винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та засудив його на три роки ув'язнення із конфіскацією майна, проте замінив реальний термін ув'язнення іспитовим також на три роки.

Як зазначається у вироку суду, авторизувавшись у соціальній інтернет-мережі Facebook, розмістив на так званій «Стіні» (публічній дошці оголошень, вільно доступній необмеженому колу користувачів) створеної ним сторінки публікацію, яка містить зображення карти України, центральна частина якої замальована у кольори прапору Російської Федерації, а північно-західна частина країни, поділена на 3 частини: «Западные регионы», біла стрілка вказує напрямок до Польщі; «Закарпатье» - біла стрілка вказує напрямок до Угорщини; «Буковина» - біла стрілка вказує напрямок до Румунії з написом і текстом такого змісту: «Западенцы хотите на запад? Все просто! Проведите выборы присоединение: Закарпатье - к Венгрии, Черновицкой области к Румынии, западных областей к Польше. Берите ситуацию в свои руки и не ждите, что за вас кто-то будет ваши проблемы».

Публікація була доступна для загального ознайомлення всіх користувачів мережі інтернет.

Згідно з матеріалами кримінального провадження, у діях відповідача міститься заклик до мешканців Західної України брати на себе ініціативу, відповідальність, провести вибори-приєднання окремих областей України до сусідніх країн, який є закликом до зміни меж території України.

Нагадаємо, Приморський районний суд Одеси дозволив Службі безпеки України здійснення спеціального досудового розслідування щодо засновника та голови політичної партії «Родина» Ігоря Маркова, який переховується в Російській Федерації.

Ще у 2018 році прокуратура Одеської області спільно з Управлінням Служби безпеки в області направили письмове повідомлення про підозру колишньому народному депутату України Ігорю Маркову в скоєнні ряду злочинів проти основ національної безпеки та громадського порядку, а також через побиття учасників мітингу в Одесі 2 вересня 2007 року. Пізніше Ігор Марков був затриманий в Італії. Але Італійська влада відмовилися екстрадувати в Україну.

Антиукраїнську діяльність двох сепаратистських інтернет-агітаторів блокували кіберфахівці Служби безпеки України у Полтаві та Одесі.

Поділитися