26 жовтня 2021 р. 19:15

У групи наркоділків на чолі з одеситкою вилучили рекордну для України партію ЛСД

У групи наркоділків на чолі з одеситкою вилучили рекордну для України партію ЛСД

Група наркодилерів, до складу якої входило четверо осіб, а очолювала 27-річна одеситка, збувала наркотики та психотропи, через власні чотири віртуальні наркокрамниці. Крім того, зловмисники облаштували лабораторію з виготовлення амфетаміну на Київщині.

Як повідомили у пресслужбі Національної поліції України, надалі члени угруповання розповсюджували заборонені речовини по всіх регіонах держави оптовими та дрібними партіями через поштові відправлення. 

Викрили діяльність злочинної групи та місцезнаходження нарколабораторії оперативники управління боротьби з наркозлочинністю в Одеській та Київській областях. 

Поліцейські підозрюють, що одеситка також адмініструвала ще три Інтернет-крамниці, які знаходилися на території Республіки Молдови. 

У спільники жінка залучила ще трьох чоловіків - мешканців  Київської, Запорізької та Кіровоградської областей. 

Збували нелегальні речовини як дрібними, так і оптовими партіями. Амфетамін виготовляли власноруч у будинку на Київщині, обладнаному під лабораторію, де мешкав один зі спільників. За попередніми даними, щомісяця від злочинної діяльності зловмисники отримували до 1,5 мільйона гривень прибутку. 

Поліцейські за силової підтримки спецпризначенців КОРД затримали організатора, учасників угруповання та припинили діяльність нарколабораторії.

У результаті проведення 5 одночасних санкціонованих обшуків на території двох областей правоохоронці вилучили найбільшу в країні одиничну партію марок ЛСД - 53 265 шт. Її вартість за цінами «чорного» ринку становить понад 18 мільйонів гривень. 

Крім того, вилучено близько 10 кг канабісу, більше 100 пігулок «екстазі», мефедрон, амфетамін, героїн, МДМА, «Альфа PVP», прекурсори, різне лабораторне обладнання, фасувальні матеріали та електронні ваги.

Організаторку та одного з чоловіків вже затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення їм про підозру за ч. 2 ст. 307 ("Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів") Кримінального кодексу України та обрання запобіжних заходів. 

Нагадаємо, протягом січня-вересня 2021 року співробітниками Одеської митниці виявлено 80 фактів незаконного переміщення через митний кордон України наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів. 

В серпні в порту «Південний» затримали вантаж з кокаїном. Наркотичні речовини прибули в Україну контейнеровозом через порт «Південний», що в Одеській області.

9 серпня з'явилося повідомлення, що Служба безпеки України заблокувала контрабандний канал транзитного переправлення оптових партій наркотиків з однієї з країн Латинської Америки до Євросоюзу.

У червні Служба безпеки України затримала контрабандну партію кокаїну з однієї з країн Південної Америки, орієнтовна вартість вилучених наркотичних речовин на чорному ринку становить майже 10 мільйонів доларів США. 

Співробітники відділу запобігання та протидії контрабанді наркотиків та зброї Одеської митниці разом з представниками УСБУ в Одеській області, прикордонниками та спецпідрозділом Д.О.З.О.Р. під процесуальним керівництвом Одеської прокуратури виявили у грудні минулого року 54 кг кокаїну в контейнері з бананами.

Співробітники Служби безпеки України затримали в морському торговельному порту «Південний» контрабандну партію кокаїну з Південної Америки, вартість якої становить майже 4 мільйони доларів США за тіньовими розцінками.

Нагадаємо, в жовтні Служба безпеки України вилучила в порту «Південний» велику партію кокаїну з Південної Америки вартістю майже 10 мільйонів доларів США за тіньовими розцінками. 

Раніше за процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури повідомлено про підозру чотирьом громадянам Ізраїлю у контрабанді наркотичних засобів.

Ще раніше Служба безпеки України блокувала в Одесі транзит через країну 750 кілограмів психотропної речовини «каптагон», відомого як «бойовий наркотик Ісламської держави». 

У вересні прокурори спільно зі слідчими УСБУ в Одеській області за силової підтримки оперативних співробітників Південного регіонального управління Державної прикордонної України знайшли 100 брикетів кокаїну, схованих серед бананів.

У серпні в міжнародному аеропорту «Одеса» прикордонники здійснювали оформлення авіарейсу з Берліну. Однак, через декілька хвилин прикордонний пес Панч спільно зі службовою собакою митниці зреагували на багаж одного з подорожуючих. Виявилось, що громадянин Болгарії віз серед особистих речей наркотики.

Поділитися