30 листопада 2021 р. 21:12

Одесита підозрюють у збуті баз персональних даних 42 мільйонів іноземців

Одесита підозрюють у збуті баз персональних даних 42 мільйонів іноземців

Кіберполіція затримала 32-річного місцевого жителя за збут бази даних із персональними відомостями іноземних громадян у месенджері.

Про це повідомили у пресслужбі відомства. За даними поліціянтів, бази містили прізвища, імена та по батькові, номери телефонів та соціального страхування, паспортні та банківські дані.

Крім цього, фігурант продавав бази з авторизаційними даними до облікових записів різних поштових сервісів.

Одна така база містила від 100 до 1 тисячі записів з персональними даними громадян. Залежно від об’єму бази, коштувала вона до 1000 доларів США. Оплату підозрюваний отримував на електронні гаманці.

Під час попереднього огляду вилученої техніки кіберполіцейські виявили бази даних, які налічували інформацію відносно 42 мільйонів іноземців.

У липні Кіберполіція викрила жителів Одеси в інтернет-шахрайстві з продажем електронної та оргтехніки, які нанесли потерпілим збитків на понад мільйон гривень.

У листопаді минулого року Головне управління Національної поліції в Одеській області повідомило, що 39-річний одесит у месенджері продавав підроблені цигарки та лікеро-горілчану продукцію, видаючи її за відомі торговельні марки. Спирт, що містився у контрафактному алкоголі, є небезпечним для життя здоров’я людей. 

Кіберполіція провела обшук сервісу для продажу ТВ-приставок Aura HD, Mag 250, U2C, Android та Smart TV, за допомогою якого здійснювалась незаконна ретрансляція низки телеканалів груп 1+1 media, StarLightMedia та медіахолдингу «Медіа Група Україна». 

Поділитися