30 серпня 2021 р. 16:48

Одещина на 10 місці за кількістю екологічних злочинів у цьому році

Одещина на 10 місці за кількістю екологічних злочинів у цьому році

Слідчі Державного бюро розслідувань розслідували 367 кримінальних проваджень щодо екологічних злочинів, повідомили про підозру 168 особам, скерували 67 обвинувальних актів стосовно 134 осіб до суду.

Серед правопорушень, як зазначили у пресслужбі бюро, - незаконні рубки лісів, протиправний видобуток корисних копалин та знищення об’єктів природно-заповідного фонду. І це лише частка великого переліку злочинів проти довкілля, які регулярно викривають працівники ДБР.

«Розмір встановлених збитків у вже скерованих до суду кримінальних провадженнях склав понад 163 млн гривень, серед них 90 млн гривень – через незаконну порубку лісу. І я впевнений, що це лише частка порушень, яка чітко вказує на катастрофічну масштабність злочинної діяльності у цій сфері», - зазначив в.о. директора ДБР Олексій Сухачов.

Переважно подібні злочини відбуваються через недбалість та за сприяння працівників лісової сфери, які, навпаки, мали б їм протидіяти.

Найбільше фактів незаконних вирубок лісів працівники ДБР виявили у Харківській (47), Закарпатській (34) та Чернівецькій (26) областях. У більшості з них вже встановлено обсяги нанесених державі збитків, але ця робота ще триває. Одеська область посідає 10 місце. Тут зареєстровано 11 злочинів. 

Найзначніші фінансові втрати встановлено у Київській (51 млн грн), Харківській (19,5 млн грн) та Волинській (понад 17,2 млн грн) областях. Більше половини від загальної суми збитків перепало саме на ці регіони.

Поділитися