02 грудня 2021 р. 16:10

Обвинуваченим у справі щодо бунту в одеській колонії продовжили перебування в СІЗО

Обвинуваченим у справі щодо бунту в одеській колонії продовжили перебування в СІЗО

Малиновський районний суд 2 грудня допитав свідка та продовжив запобіжний захід обвинуваченим у справі щодо масових заворушень у Державній установі "Південна виправна колонія №51" у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Про це повідомили у пресслужбі суду.

Наступне судове засідання, згідно погодженого графіку, призначено на 13 грудня 2021 року.

В суді перебуває кримінальне провадження стосовно семи осіб, обвинувачених у вчиненні масових заворушень, що супроводжувалися насильством над особами, знищенням майна, опором представникам влади із застосуванням зброї та інших предметів, які використовувалися як зброя, що призвело до тяжких наслідків та вчинення нападу на адміністрацію установи.

У результаті цього було паралізовано роботу ПВК №51, пошкоджено та знищено майно ДУ "ПВК № 51" на загальну суму 791 тисяча 479 гривень, майно ДУ "ОВК №14" на загальну суму 353 тисяч 101 гривня, а також нанесено тілесні ушкодження 17 працівникам адміністрації.

Зазначимо, що раніше працівники Державного бюро розслідувань повідомили про заблокування розкрадання державного майна держустанови "Південна виправна колонія № 51" вартістю понад 223 мільйони гривень.

Регіональне відділення Фонду державного майна України по Одеській та Миколаївській областях вкотре скасувало аукціон з приватизації Південної виправної колонії № 51.

Напочатку жовтня Фонд державного майна України в Одеській області вчетверте оголосив торги з приватизації Південної виправної колонії № 51. Третя спроба продати цю колонію виявилась невдалою. Раніше, на початку серпня, аукціон з продажу майна державної установи "Південна виправна колонія № 51" в Одесі за зниженою ціною скасували та планували виставити установу на торги втретє за старою ціною.

Південну виправну колонію 29 червня вдруге виставили на продаж, за зниженою вдвічі ціною: будівлі та споруди пропонували за 111 мільйонів 625,2 тисяч гривень. 

Попередній аукціон не відбувся через відсутність охочих брати в ньому участь. Тоді стартова ціна становила 223 мільйони 250,4 тисячі гривень. Об’єктом приватизації є не вся колонія, а її частина – 72 об’єкти та внутрішня мережа зв’язку. Будівлі та споруди знаходяться в напівзруйнованому стані та вже не можуть бути використані за призначенням. 

У травні 2021 року Фонд державного майна України в Одеській області оголосив торги з приватизації Південної виправної колонії № 51.

Нагадаємо, у травні 2019 року незадоволені умовами утримання ув'язнені підняли бунт. Під час подій постраждали співробітники пенітенціарної установи. Також заколотники підпалили службовий автомобіль і адміністративну будівлю чергової частини колонії.

Після бунту Міністерство юстиції України вирішило розформувати "Південну виправну колонію загального режиму №51". П'ятьох ув'язнених, яких адміністрація установи вважає ініціаторами бунту, вивезли з колонії одними з перших. Останніх в'язнів вивезли з колонії в липні, після чого її законсервували.

Поділитися