25 жовтня 2021 р. 21:13

Нападника на підприємця та співробітника СІЗО засудили на понад дев'ять років

Нападника на підприємця та співробітника СІЗО засудили на понад дев'ять років

Ізмаїльський міськрайонний суд визнав винним 39-річного мешканця Ізмаїльського району у скоєнні розбійного нападу та насильстві щодо працівника правоохоронного органу та засудив до 9 років 6 місяців ув’язнення з конфіскацією майна.

Як повідомляють у прокуратурі області, слідством встановлено, що наприкінці травня 2016 року зловмисник за попередньою змовою зі своїми знайомими, одного з яких наразі засуджено Кілійським райсудом за скоєння цього злочину, вирішили здійснити напад на підприємця з метою збагачення.

Так, спільники під’їхали на автомобілі до будинку потерпілого у м. Кілія та, коли чоловік направлявся на велосипеді з двору свого будинку на проїжджу частину, скинули його з транспортного засобу та почали наносити удари руками та ногами по голові та іншим частинам тіла, а також здійснили постріл у руку потерпілого.

Потім нападники вирвали з рук чоловіка сумку, де на той момент знаходились 150 тис. грн, та втекли з місця злочину на автомобілі.

Крім того, перебуваючи під вартою в Ізмаїльському слідчому ізоляторі, чоловік неодноразово притягувався до дисциплінарної відповідальності за порушення режиму, за що був поміщений до карцеру. Під час поміщення до карцеру зловмисник вів себе агресивно та вдарив старшого оперуповноваженого ДУ «Ізмаїльський слідчий ізолятор».

Нагадаємо, Верховний Суд залишив без змін вирок в частині покарання судді Малиновського районного суду Одеси Анатолію Целуху.

29 березня 2019 року прокурорами САП спільно з оперативними працівниками Служби безпеки України та детективами НАБУ було задокументовано факт отримання суддею 2500 доларів США неправомірної вигоди. 11 квітня Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила Целуха від здійснення обов'язків судді. 

22 липня 2020 року вироком Вищого антикорупційного суду суддю визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України, та призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

19 лютого 2021 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду ухвалила рішення, яким пом'якшила вирок, винесений Вищим антикорупційним судом, змінивши основне покарання з 7 до 5 років позбавлення волі.

Поділитися