09 листопада 2021 р. 18:28

Напад на депутата з Херсонщини під Одесою минулого тижня інсценували працівники СБУ

Напад на депутата з Херсонщини під Одесою минулого тижня інсценували працівники СБУ

Співробітники Головного управління Національної поліції Одеської області повідомили про попередження замовного спричинення тяжких тілесних ушкоджень депутату однієї з об’єднаних територіальних громад Херсонщини.

Таку інформацію оприлюднила пресслужба ГУ НП. 

Зловмисник - голова громади, де депутат посідав крісло в раді. За сім тисяч доларів США він найняв виконавців, щоб ті скалічили народного обранця, з яким чоловік тривалий час мав неприязні відносини у сфері господарської діяльності. В якості завдатку правопорушник передав 1,5 тисячі доларів та 10 тисяч гривень. 

Реалізації злочину запобігли співробітники управління СБУ та Слідчого управління ГУНП в Одеській області. 5 листопада на окраїні Одеси правоохоронці інсценували напад на автомобіль депутата та спричинення йому з дружиною тілесних ушкоджень. 

Переконавшись у виконанні замовлення, зловмисник передав "виконавцям" іще 5 тисяч доларів винагороди та був затриманий. 

Слідчі оголосили чоловікові підозру за ч.2 ст.15 та ч.2 ст.121 Кримінального кодексу України і до обрання запобіжного заходу затримали його в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу. За скоєне підозрюваному загрожує від семи до десяти років позбавлення волі. 

Нагадаємо, патрульні поліцейські за 9 місяців 2021 року зафіксували в Одесі 120 дорожньо-транспортних пригод за участю водіїв у нетверезому стані.

Нагадаємо також, поліцейські затримали водія, причетного до масштабної дорожньо-транспортної пригоди за участю п'яти автівок, що сталася 20 жовтня на расі Одеса-Київ. 

До цього співробітники поліції обмежили рух трасою Одеса-Київ через зіткнення автівок на 313 кілометрі автодороги неподалік селища Любашівка.

Поділитися