06 жовтня 2021 р. 12:03

Начальника відділу держохорони нацпарку на Одещині затримали за підозрою в систематичному хабарництві

Начальника відділу держохорони нацпарку на Одещині затримали за підозрою в систематичному хабарництві

Співробітники Служби безпеки України затримали начальником відділу держохорони природно-заповідного фонду Нижньодністровського національного природного парку за підозрою в організації схеми незаконного збагачення.

Про це повідомили у пресцентрі СБУ.

Чиновник, який відповідно до посадових інструкцій мав би сприяти збереженню і відновленню екосистеми заповідника, натомість склав «таксу» за її браконьєрське знищення.

За даними слідства, зловмисник налагодив корупційну схему отримання хабарів з підлеглих працівників парку. До їх «посадових обов’язків» він долучив збір коштів з місцевих рибалок, які здійснюють браконьєрський вилов риби на території заповідника. Щомісячна «такса» з одного працівника становила до 10 тис. грн. Відмова від цієї «повинності» загрожувала звільненням.

Оперативники СБУ затримали зловмисника після отримання чергового «траншу» у 14 тисяч гривень переказом на банківську картку від одного з працівників парку. Раніше задокументовано факт отримання цим же посадовцем від свого підлеглого 8 тис. грн готівкою.

Нагадаємо, П’ятим апеляційним адміністративним судом задоволено апеляційну скаргу обласної прокуратури та скасовано незаконне рішення Приморської сільської ради Татарбунарського району (нині Білгород-Дністровський район), яким надано дозвіл приватному підприємству на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,3 га для розміщення інженерно-транспортної інфраструктури морського транспорту.

Господарський суд Одеської області задовольнив позов Одеської обласної прокуратури про визнання недійсною додаткової угоди до договору про право тимчасового користування лісовою земельною ділянкою природо-заповідного фонду в урочищі «Лебедівка» національного природного парку «Тузловські лимани».

В листопаді 2020 року прокурори Одеської обласної прокуратури звернулися до Господарського суду Одеської області з позовом, в якому вимагають визнати недійсною додаткову угоду до договору про право тимчасового користування лісами та звільнити лісову земельну ділянку природо-заповідного фонду площею майже 29 гектарів в урочищі «Лебедівка» національного природного парку «Тузловські лимани». 

Поділитися